Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Θα μείνει για πάντα η κιθαριστική συναυλία που δόθηκε στο θερινό Φεστιβάλ Λάρνακας του 2017

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/02/2018

Με σολίστ Στέλιο & Γιώργο Γκόλγκαρη

|> Σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο κυκλοφορεί ένα cd,  που προσθέτει άλλη μια “χρυσή σελίδα” στις επιτυχίες της ελληνικής κιθαριστικής σχολής, διεθνώς.

Πρόκειται για τη συναυλία που δόθηκε στις 5 Ιουλίου 2017 στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας (Φεστιβάλ Λάρνακας), από την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου (Cyprus Guitar Orchestra), στην οποία συνέπραξαν οι Πειραιώτες Κιθαριστές Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης (πατέρας και γιός) και που διηύθυνε ο Βαγγέλης Μπουντούνης. Τραγουδούν ο Μάριος Ανδρέου και η Σταλώ Παπαδοπούλου. Η συναυλία ηχογραφήθηκε από την “FM Records” που έκανε και την παραγωγή του cd.

Σημειώνεται ότι η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου (Cyprus Guitar Orchestra), είναι η πρώτη κιθαριστική ορχήστρα, εκτός Ελλάδας που αποτελεί επίτιμο μέλος της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας. Καλλιτεχνικός διευθυντής της είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, ο οποίος δημιούργησε και συνένωσε τα Κιθαριστικά Τμήματα που έχουν συσταθεί  σε όλες τις πόλεις της Κύπρου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η Cyprus Guitar Orchestra πρωτοεμφανίσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε συναυλίες στην Λευκωσία και την Λεμεσό, με σολίστ τους:
Γιώργο Γκόλγκαρη (φωτό), Στέλιο Γκόλγκαρη (πρόεδρο Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), Βασίλη Μαστοράκη, Μάρω Ραζή και “String Demons”.

Στο συγκεκριμένο cd, εκτός των παραπάνω σολίστ, συμπράττουν τα κιθαριστικά σύνολα “Accordes Guitar Ensemble”, “Cyprus Guitar
Trio, Rumba Attack” και το “Φωνητικό Σύνολο Δήμου Λάρνακας”, υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γερολέμου.

Συμμετέχουν ως μέλη της ορχήστρας, καθηγητές και σπουδαστές Πανεπιστημίων, Ωδείων & Μουσικών Σχολείων του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: