Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στο “Hellas Liberty” έγινε η παρουσίαση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων

Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας στο ΕΒΕΠ

Στην παρουσίαση του Μουσείου Εναλίων Αρχαιοτήτων στο πλωτό μουσείο “Hellas Liberty“, παρευρέθηκε και ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στον χαιρετισμό που απήυθυνε, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Το μουσείο εναλίων αρχαιοτήτων, το οποίο θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο του προγράμματος της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά του ΟΛΠ, θα είναι ένα πρωτοποριακό μουσείο, και ως προς τη θεματολογία και ως προς την εξωτερική μορφή, αφιερωμένο αποκλειστικά στην ενάλια αρχαιολογία, κάτι που έλλειπε από μια χώρα, με τόσο πλούσια ναυτική ιστορία, όπως είναι η Ελλάδα“.

moral thalas5

Αφού στη συνέχεια είπε ότι “οι παλιές αποθήκες σιτηρών, το σιλό, είναι ένα βιομηχανικό κτίριο, στενά συνδεδεμένο με την ιστορία αλλά και το χαρακτήρα του λιμανιού” και πως “πράγματι, δεν θα μπορούσε να επιλεχθεί καταλληλότερος χώρος για να στεγάσει τους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών, από ένα κτίριο στην καρδιά του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας“, επεσήμανε:
Η δημιουργία του μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων στις εγκαταστάσεις του σιλό και η ανάπλαση της παράκτιας ζώνης είναι ένα βήμα από τα πολλά που πρέπει να γίνουν ώστε να επαναπροσδιοριστεί η σχέση του λιμανιού με τον ευρύτερο αστικό χώρο. Η περιοχή θα αναβαθμιστεί και θα είναι ελκυστική όχι μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της, αλλά και για τους κατοίκους των γύρω περιοχών, καθώς και για τους τουρίστες“.
moral thalas4
Εξ άλλου, λίγο νωρίτερα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα “Πειραιάς-Θάλασσα-Λιμάνι. Ιστορία & Εξέλιξη”, που πραγματοποιήθηκε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά. Τα εγκαίνια έγιναν από τον κ. Μώραλη.

Επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά, παρευρέθηκε στο Συνέδριο με θέμα: «Κάντε Καριέρα στη Θάλασσα – Παρουσίαση Επαγγελμάτων Συνδεδεμένων με την Θάλασσα, Ναυτιλία & τον Τουρισμό» που διοργάνωσε η EEMC//MQI Ευρωπαϊκή και Επιστημονική Ένωση ΕΟΧ σε συνεργασία με τον δήμο Πειραιά.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στον εορτασμό για την Ευρωπαική Ημέρα Θάλασσας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: