Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συλλήψεις “κεφαλών” της FIFA στη Ζυρίχη, με παραγγελία του FBI

ΚΟΣΜΟΣ στις 27/05/2015

Ζυρίχη, 27. Σε συλλήψεις υψηλόβαθμων στελεχών της FIFA που βαρύνονται με κατηγορίες διαφθοράς, από δωροδοκίες εκατομμυρίων και ξέπλυμα χρήματος, προχώρησε σήμερα Τετάρτη 27/5 τα ξημερώματα η ελβετική αστυνομία.
Οι συλλήψεις έγιναν σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη και φέρονται να έγιναν στο πλαίσιο έρευνας του αμερικανικού FBI, με στόχο την έκδοσή τους στις ΗΠΑ.
Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας Έλληνας – ο Κώστας Τάκκας, ο οποίος επί 15ετία είναι γενικός γραμματέας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν και ήταν στενός συνεργάτης του Τζέφρι Γουέμπ, προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας των Νησιών Κέιμαν, πρόεδρου της CONCACAF και αντιπροέδρου της FIFA, που και αυτός ανήκει στην εξάδα των συλληφθέντων. Οι υπόλοιποι τέσσερις είναι οι: Τζακ Γουόρνερ, πρώην μέλος εκτελεστικής επιτροπής της FIFA, Εουχένιο Φιγερέδο, στέλεχος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Ουρουγουάης, Εντουάρντο Λι, πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κόστα Ρίκα και Χοσέ Μαρία Μαρίν, πρώην πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βραζιλίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: