Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συμμετοχή του ΟΒΙ στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας-Patras Innovation Quest

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 03/04/2017

Από 7 έως 9 Απριλίου

|> Ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), θα παρευρίσκεται με στελέχη του στις 9 Απριλίου στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας-Patras Innovation Quest (Patras IQ), στην Πάτρα, στην οποία θα συμμετάσχει με σκοπό τη στήριξη τόσο της ερευνητικής κοινότητας όσο και του παραγωγικού τομέα της ευρύτερης περιοχής. Η 4η Έκθεση (Patras IQ 2017) θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 9 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο της πόλης.

Στο πλαίσιο της ημερίδας με τίτλο «Έρευνα και Καινοτομία-Προστασία Διανοητικής Ιδιοκτησίας», που συνδιοργανώνει η γ.γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου & Δυτ. Ελλάδος, ο ΟΒΙ και το Δίκτυο Πράξη/ΙΤΕ, ο γενικός διευθυντής του ΟΒΙ, δρ. Ιωάννης Καπλάνης, θα απευθύνει δεκάλεπτο χαιρετισμό (στις 12 μ.), ενώ μισή ώρα αργότερα θα μιλήσει με θέμα «Η Διανοητική Ιδιοκτησία ως Μοχλός Οικονομικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα».

Επιπλέον, εξειδικευμένο στέλεχος του ΟΒΙ (Ι. Στασινόπουλος, μηχανολόγος μηχανικός, προϊστάμενος του τμήματος Ελέγχου και Προώθησης Καινοτομιών), θα μιλήσει στις 12:40′ με θέμα «Η προστασία της Διανοητικής Ιδιοκτησίας – Τεχνολογική Πληροφόρηση από Δημοσιευμένα Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας».

Στην 4η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση των υπουργείων Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων και Οικονομίας & Ανάπτυξης, του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λάβει πληροφόρηση σχετικά με τη δυνατότητα προστασίας των ευρεσιτεχνιών και τις διαφορετικές διαδικασίες αξιοποίησής τους.

Συμμετέχοντες της 4ης Έκθεσης Μεταφοράς Τεχνογνωσίας – Patras IQ θα είναι ερευνητικά κέντρα, σύνδεσμοι, εκπρόσωποι των τομέων παραγωγής, επιχειρήσεις και γενικά ερευνητικές και επιχειρηματικές πρωτοβουλίες από το σύνολο της επικράτειας, που συμβάλλουν στον κοινό σκοπό της διασύνδεσης της έρευνας με την παραγωγή και της ανάπτυξης της περιφερειακής και εθνικής οικονομίας μέσω ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου.

Νεοφυείς και καινοτόμες επιχειρήσεις και ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Αντίστοιχα, προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: