Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συνάντηση Κουρουμπλή με την ομοσπονδία των Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδας

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 11/01/2017

Πλοηγοί και εισιτήρια

Σε εξαιρετικά θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων Ελλάδας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βασίλης Καμπάκης, κατά την έναρξη της συζήτησης, εξέφρασε την ικανοποίηση με την οποία έχουν υποδεχτεί οι κύκλοι των ναυτικών πρακτόρων τις ενέργειες του κ. Κουρουμπλή, προκειμένου να πληρωθούν τα κενά των θέσεων πλοηγών στην Πλοηγική υπηρεσία.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις πλοηγίδες. Ο κ. Κουρουμπλής αναφέρθηκε στις διαδικασίες που έχει ξεκινήσει το υπουργείο για την επίλυση των ζητημάτων με την ενίσχυση της Πλοηγικής υπηρεσίας σε στελέχη και σε υλικοτεχνική υποδομή.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας αναφέρθηκαν σε θέματα γύρω από τη δραστηριοποίηση των ναυτικών πρακτόρων, όπως η συμμετοχή τους στα Δημοτικά Λιμενικά Ταμεία και η σύσταση επιτροπής που έχει αναλάβει τη διαβούλευση, γύρω από την αναμόρφωση των δύο Προεδρικών Διαταγμάτων που αφορούν την αδειοδότηση των πρακτόρων και το σύστημα ηλεκτρονικής έκδοσης των εισιτηρίων. Ο κ. Κουρουμπλής, τους δήλωσε ότι εξετάζει τα θέματα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: