Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έργα για συντήρηση και βελτίωση των γηπέδων καλαθοσφαίρισης του “Φοίνικα” και των Καμινίων

Χωρίς κατηγορία στις 09/01/2018

Με δαπάνη της Περιφέρειας

|> Προγραμματικές συμβάσεις υπέγραψαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου για το γήπεδο καλαθοσφαίρισης του “Φοίνικα” στην Πειραϊκή, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ με ΦΠΑ και για το έργο αναβάθμισης του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης των Καμινίων, προϋπολογισμού 716.076,45 ευρώ με ΦΠΑ. Και τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Σχετικά με το έργο στο γήπεδο του “Φοίνικα” καθίσταται αναγκαίο καθώς η υφιστάμενη κατάσταση, δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του δεδομένου ότι ο αγωνιστικός χώρος παρουσιάζει φθορές και έχει υποστεί τοπικές καθιζήσεις. Επιπλέον, η άμεση γειτνίαση του γηπέδου με τη θάλασσα έχει προκαλέσει σημαντική οξείδωση στα κάγκελα της περίφραξης με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάστασή τους κατά τμήματα.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του συνθετικού τάπητα καλαθοσφαίρισης με νέο συνθετικό ελαστικό τάπητα, σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, την αποκατάσταση τμημάτων στα κάγκελα της περίφραξης και των ξύλινων κερκίδων, εργασίες συντήρησης για την εξέδρα και τις μπασκέτες, τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες.

Όσον αφορά το έργο του κλειστού γυμναστηρίου καλαθοσφαίρισης Καμινίων (φωτό), στόχο είναι η βελτίωση και ο εκσυγχρονισμός, με γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, προπονητών και φιλάθλων. Παράλληλα, το έργο περιλαμβάνει παρεμβάσεις για την αναβάθμιση της ενεργειακής ταυτότητας των εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα, θα υλοποιηθούν εργασίες για την επισκευή και τη μόνωση των αποδυτηρίων και εργασίες αποκατάστασης των προβλημάτων του αγωνιστικού χώρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι την δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει η Περιφέρεια Αττικής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: