Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “Ποτάμι” παρεμβαίνει για την πλατεία Πηγάδας, με ερώτηση των βουλευτών Αμυρά και Μαυρωτά

Χωρίς κατηγορία στις 14/02/2017

Ζητείται πλήρης ενημέρωση

Εκπρόσωποι από το “Ποτάμι” Πειραιά συναντήθηκαν πρόσφατα με τον αντιδήμαρχο Αλ. Αργουδέλη και ενημερώθηκαν για το σύνολο των έργων που πραγματοποιούνται στην πόλη. Επίσης,συζητήθηκε το σύνολο των μεσαίων και μεγάλων έργων που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή στην πόλη που φιλοξενεί το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας. Ωστόσο υπάρχουν ανολοκλήρωτα έργα του παρελθόντος που είτε καρκινοβατούν, είτε έχουν εικόνα απαξίωσης στη συνείδηση των δημοτών.

Έτσι, σήμερα, οι βουλευτές του “Ποταμιού”, Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς, κατέθεσαν ερώτηση προς τα υπουργεία Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Οικονομίας και Ανάπτυξης, ζητώντας απαντήσεις με κατάθεση των σχετικών εγγράφων για το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης της πλατείας Πηγάδας που ουδέποτε υλοποιήθηκε ως προκηρύχθηκε.

Στην πραγματικότητα το έργο αυτό προκηρύχθηκε το 2013 και οι εργασίες άρχισαν τον Φεβρουάριο του 2014. Μήνες όμως πριν τις δημοτικές εκλογές του ίδιου έτους, οι εργασίες στην πλατεία Πηγάδας, χωρίς καμία αιτιολογία σταμάτησαν. Το έργο δεν είχε ολοκληρωθεί ούτε κατά 10%.

Οι βουλευτές ζητούν να μάθουν:

  • για ποιους λόγους και ποιοι ευθύνονται για την απένταξη του έργου από τις “Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοιχτών Χώρων Δήμου Πειραιά”,
  • αν υπήρχε αναντιστοιχία μεταξύ των οριζόμενων και της ρεαλιστικότητας της μελέτης σε σχέση με τη μετέπειτα υλοποίηση του φυσικού αντικειμένου από τον ανάδοχο,
  • ποια τα συμπεράσματα απο την παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του έργου ανάπλασης της πλατείας μετά τις διοικητικές επαληθεύσεις και τις επιτόπιες τεχνικές επισκέψεις εκ μέρους των ιθυνόντων του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
  • αν το συγκεκριμένο έργο μπορεί να ενταχθεί σε κάποιο άλλο επιχειρησιακό πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020).

Επίσης οι βουλευτές , ζητούν να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα που αφορούν:

  • την αλληλογραφία των εμπλεκόμενων υπηρεσιών με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας,
  • τα μηνιαία στοιχεία οικονομικής προόδου,
  • τα εξαμηνιαία στοιχεία φυσικής προόδου της πράξης και των υποέργων της και
  • τα πορίσματα των επιτόπιων τεχνικών ελέγχων του ΕΦΔ ΚΑΠΕ.

Τέλος στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται: Μόλις λάβουμε τις απαντήσεις από τα αρμόδια υπουργεία, θα ενημερώσουμε τα μέλη, του φίλους και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: