Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φώφη: Το “άβατο” των Εξαρχείων εκμεταλλεύτηκαν οι δράστες της φονικής επίθεσης στην Τρικούπη

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 10/01/2017

Εκτός κινδύνου ο αστυνομικός

Μόνιμος στόχος έχουν γίνει τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαρ. Τρικούπη και οι εκάστοτε επιθέσεις που δέχονται δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως “επιθέσεις διαμαρτυρίας”, αλλά ως εγκληματικές.

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε στις 6:20 το πρωί εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που φρουρεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι άγνωστοι πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να τραυματιστεί από θραύσμα σε τρία σημεία του σώματός του. Ο αστυνομικός των ΜΑΤ βρισκόταν στο εσωτερικό της κλούβας, όπου έχουν βρεθεί θραύσματα από δύο βολίδες. Μάλιστα οι βολές ήταν ευθείες προς την κλούβα και εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτήν υπήρχαν τρεις αστυφύλακες.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των αστυνομικών, οι δράστες πλησίασαν την κλούβα και άνοιξαν πυρ εναντίον της μέσω της οδού Αραχωβης λίγα δευτερόλεπτα μετά την αλλαγή της βραδινής διμοιρίας.

Ευτυχώς ο αστυνομικός που τραυματίστηκε και διακομίστηκε στο 401 ΓΣΝ νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Τον τραυματία επισκέφθηκε πριν λίγο η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γενηματά, η οποία δήλωσε, αφού του ευχήθηκε γρήγορα ανάρρωση, δήλωσε:

«Είναι ένας από εμάς. Η επίθεση εναντίον του αφορά όλους μας. Οι δολοφόνοι έδρασαν και αποχώρησαν ανενόχλητοι, εκμεταλλευόμενοι το άβατο των Εξαρχείων, που επιδεινώνεται με την ανοχή της Κυβέρνησης. Η κατάσταση αυτή στρέφεται πρωτίστως εναντίον της ασφάλειας των κατοίκων της περιοχής. Σήμερα δεν θα μείνουμε στις πολιτικές ευθύνες, οι οποίες είναι γνωστές και τις οποίες έχουμε καταγγείλει στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερά προσηλωμένο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Καλούμε όλα τα πολιτικά κόμματα σε εγρήγορση και συνεργασία για να τελειώνουμε με αυτά τα φαινόμενα»…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: