Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όμορφες αντίκες της ΦΙΛΠΑ στον Πόρο, για το Χειμερινό Ράλλυ “Γιώργος Ραπτόπουλος”

Χωρίς κατηγορία στις 14/11/2017

Το Σαββατοκύριακο 25-26/11

|> Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ΦΙΛΠΑ κλείνει το αγωνιστικό της πρόγραμμα το Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου (25-26 τρέχ.) με το Χειμερινό Ράλλυ που τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί ως «Χειμερινό Ράλλυ – Γιώργος Ραπτόπουλος» στη μνήμη του εκλεκτού της μέλους.

Εφέτος, μετά από ενέργειες του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρου το Ράλι θα πραγματοποιηθεί στη διαδρομή Επίδαυρος-Τροιζηνία-Πόρος.

Συγκεκριμένα, περισσότερα από 60 κλασσικά, ιστορικά αυτοκίνητα «αντίκες» ηλικίας από 30-100 ετών θα ξεκινήσουν την διαδρομή της εκδήλωσης από τον χώρο που φυλάσσεται το αυτοκίνητο τους και θα συγκεντρωθούν στον προαύλιο χώρο του θεάτρου στην Αρχαία Επίδαυρο από όπου θα λάβουν εκκίνηση για τις πρώτες Ειδικές Διαδρομές.

Θα διασχίσουν παράκτιες διαδρομές όπως η Καλλονή Τροιζηνίας, ο υδροβιότοπος Ψήφτας, ο οποίος έχει κηρυχθεί όπως και ολόκληρη η περιοχή ως «εξαίρετου φυσικού κάλλους» από το υπουργείο Πολιτισμού και όπου έχει εκτιμηθεί ότι 89 είδη πουλιών από 34 διαφορετικές οικογένειες μεταναστεύουν ή διαχειμάζουν.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες θα περάσουν από την Τακτικούπολη, την Λουτρόπολη και την Καμένη Χώρα, ένα χωριό το οποίο δημιουργήθηκε από την λάβα ηφαιστείου και το ηφαίστειο των Μεθάνων.

Στο Βαθύ τα πληρώματα θα σταματήσουν για φαγητό και κατόπιν θα ξανά εκκινήσουν για τον Γαλατά για να περάσουν στο Πόρο με το ferry boat.

Στον Πόρο τα πληρώματα θα διαμείνουν στα ξενοδοχεία που έχει επιλέξει η λέσχη και θα έχουν την ευκαιρία το βράδυ του Σαββάτου να απολαύσουν μια βόλτα στον γραφικό Πόρο.

Την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες θα διαγωνισθούν σε ειδικές δοκιμασίες ακριβείας που θα λάβουν μέρος μέσα στο νησί του Πόρου και μέσα από τις οποίες θα βγουν και οι τελικοί νικητές του αγωνιστικού τμήματος της εκδήλωσης.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: