Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το “έκαψαν” στην Ανατολική Τάφρο στα Χανιά χιλιάδες κόσμου για τα 50 χρόνια ΑΝΕΚ Lines

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ στις 08/08/2017

Το περασμένο Σάββατο

|> Η ΑΝΕΚ LINES, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 50 χρόνια παρουσίας της στην επιβατηγό ναυτιλία, πραγματοποίησε μία μεγάλη εκδήλωση το περασμένο Σάββατο στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου στα Χανιά. Σε εορταστικό κλίμα, παλιές και νέες γενιές ενώθηκαν σε ένα κοινό ταξίδι, γεμάτο από κρητικά ακούσματα και χορούς που έδωσαν ξεχωριστό παλμό στο κατάμεστο θέατρο.

Ο πρόεδρος της ΑΝΕΚ LINES, Γιώργος Κατσανεβάκης, κατά τη έναρξη της ξεχωριστής κρητικής βραδιάς μίλησε στους παρευρισκόμενους για την ιστορική διαδρομή της πρώτης εταιρείας λαϊκής βάσης σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεδιπλώνοντας την μακρά πορεία της εταιρείας. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Η ΑΝΕΚ LINES, 50 χρόνια τώρα, διαγράφει μια δυναμική και ουσιαστική πορεία. Μια πορεία που στήριξε την Κρήτη και τους ανθρώπους της, μια πορεία για την οποία είμαστε όλοι περήφανοι. Από το 1967 που εκατοντάδες Κρητικοί ενώθηκαν σε ένα κοινό όραμα- την εξυγίανση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Μεγαλονήσου με τον Πειραιά- μέχρι σήμερα που η ΑΝΕΚ LINES έχει δέσει “άγκυρα” ανάμεσα στις πλέον σύγχρονες ναυτιλιακές εταιρείες, οι ισχυροί δεσμοί μας με τον τόπο, μας δίνουν δύναμη σε κάθε βήμα. Σας διαβεβαιώνω ότι καθημερινά θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, με το ίδιο μεράκι, την ίδια επιμονή και την ίδια αγάπη και να εκπροσωπούμε επάξια την Κρήτη μας σε όλο τον κόσμο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τραγούδησαν οι: Περικλής Τζουγανάκης, Ηλίας & Δημήτρης Βλαμάκης, Δημήτρης Βακάκης, Γιώργος Τριανταφύλλου-Μανώλης Χρυσοχεράκης & Λευτέρης Κουμής και οι συνεργάτες τους. Την εκδήλωση πλαισίωσαν χορευτικά τα συγκροτήματα: “Λαογραφικός Όμιλος Χανίων”, Πολιτιστικός Σύλλογος «Το Ρόδον», Λαογραφικός Σύλλογος Ακρωτηρίου «Σπ. Καγιαλές», «Δώσε Πάσο», Παραδοσιακός Σύλλογος «Τα Σφακιά» και Χορευτικός Όμιλος Χανίων «Ο Ψηλορείτης».

Επιπλέον, προβλήθηκε σε πρώτη μετάδοση το video αφιέρωμα στα “50 χρόνια της ΑΝΕΚ LINES”, που επιμελήθηκε ο σκηνοθέτης Θοδωρής Παπαδουλάκης. Ένα video στο οποίο μετείχαν εκατοντάδες Χανιώτες και Χανιώτισσες όλων των ηλικιών, σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και σε ρόλους κομπάρσων. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο Ε/Γ- Ο/Γ “Έλυρος” και  στα πρακτορεία της ΑΝΕΚ, με όλα τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα. Μία εύστοχη μυθοπλασία που στόχο έχει να θυμηθούν οι παλιοί και να ενημερωθούν οι νέοι για την ναυτική πορεία των 50 χρόνων της ΑΝΕΚ. Το  video είναι διαθέσιμο στο παρακάτω link https://youtu.be/hYjrDtosDww.

Η εκδήλωση έκλεισε με τους καλλιτέχνες και τον κόσμο να τραγουδούν αγαπημένα τραγούδια και να χορεύουν αγκαλιά  όλοι μαζί τους χορούς της Κρήτης. Κατά την έξοδο σε όλους τους παριστάμενους δόθηκαν συμβολικά αναμνηστικά δώρα των 50 χρόνων της ΑΝΕΚ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: