Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ψηφιακή παράσταση και ομιλία του ομ. καθηγητή Παναγιώτη Νιάρχου, για τη “Ζωή στο Σύμπαν”

ΕΠΙΣΤΗΜΗ στις 12/02/2018

 Σήμερα στο Πλανητάριο

|> Μία εκδήλωση για τη «Ζωή στο Σύμπαν» πραγματοποιεί το Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου σήμερα Δευτέρα 12/2 και ώρα 18:30.Θα περιλαμβάνει ομιλία του ομότιμου καθηγητή Παρατηρησιακής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Νιάρχου (ένθετη φωτό), με τίτλο «Αναζήτηση εξωγήινης ζωής: Ενδείξεις και αναπάντητα ερωτήματα». Ακολούθως θα προβληθεί η ψηφιακή πλανηταριακή παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν».

Η παράσταση «Ζωή στο Σύμπαν» (μία παραγωγή του Ιδρύματος Ευγενίδου το 2016) αποτελεί μια συναρπαστική αναζήτηση της ζωής πέρα από τη Γη. Ξεκινώντας από την προέλευση και την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας, η παράσταση εστιάζει στα ουράνια σώματα του ηλιακού μας συστήματος, που μπορεί να φιλοξενούν μικροβιακές μορφές ζωής, καθώς και στις σημαντικότερες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι αστρονόμοι για τον εντοπισμό και την μελέτη ενός εξωπλανήτη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, αλλά απαραίτητα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το ταμείο του Πλανηταρίου από τις 6 μμ της ίδιας ημέρας. Κάθε άτομο θα μπορεί να προμηθευτεί έως δύο δελτία εισόδου και θα διατεθούν 240 δελτία εισόδου για κάθε εκδήλωση, η οποία προτείνεται για παιδιά 10 ετών και άνω. Σε περίπτωση αυξημένης προσέλευσης, η εκδήλωση θα επαναληφθεί την ίδια ημέρα και ώρα 8 μμ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: