Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τετραήμερο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής με ομάδα κορυφαίων Έλληνων σολίστ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 28/12/2015

Κορωπί 2-5 Ιανουαρίου

Ένα ακόμη σημαντικό κιθαριστικό φεστιβάλ, όπως το Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής”ανοίγει τα φτερά του”, με την συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων κιθαριστών.

Το διοργανώνει το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, που συνδυάζει συναυλίες, σεμινάρια, διαλέξεις, εκθέσεις Κιθάρας, διαγωνισμούς, μέσα σε ένα τετραήμερο, από 2-5 Ιανουαρίου.

Την καλλιτεχνική  διεύθυνση  του Φεστιβάλ, έχει  ο σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, ενώ επίσημος προσκεκλημένος, είναι μια ιστορική μορφή της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα, ο Νίκος Γκίνος.

ΣΤΕΛ. ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ

Στέλιος Γκόλγκαρης

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡ.

Γ. Μαστρογιαννόπουλος

Συμμετέχουν μεταξύ άλλων: το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical International, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), οι διεθνούς φήμης κιθαριστές Μιχάλης Σουρβίνος & Δημήτρης Κοτρωνάκης, το περίφημο Fuego Guitar Trio (Αγγ. Μπότσης, Rol.Hoffmann, Μιχ. Σουρβίνος), το εξαιρετικό Flamenco Guitar Duet (Σπυρ. Τσιώλης & Δημ. Μπάρδας), από τα Τρίκαλα Θεσσαλίας, η νεαρή κιθαρίστρια Γεωργία Παπαδάτου και το Σύνολο Μουσικής Δωματίου Νικ. Γκίνος – Παν. Δράκος.

Στα σεμινάρια θα διδάξουν οι σπουδαίοι παιδαγωγοί της κιθάρας: Αντώνης Μυτακίδης, Τάσος Δίγκος, Νίκος Κουτρής, Σταύρος Κατηρτζόγλου, Αστρινός Καραγεωργάκης.

Το Φεστιβάλ έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους, ο Γιώργος Φουντούλης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ιστορικού Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου και ο Δημήτρης Σβυντρίδης καλλιτεχνικός διευθυντής του ακριτικού Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης.

Οι βραδινές Συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στο Δημοτικό Θέατρο Κορωπίου, ενώ όλες οι πρωινές και μεσημεριανές εκδηλώσεις, θα γίνουν στο Ελληνικό Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: