Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αναδρομική… επίθεση βαρυχειμωνιάς “δωρίζει” το 2015

ΕΛΛΑΔΑ στις 28/12/2015

Ραγδαία επιδείνωση του καιρού από το μεσημέρι της Τετάρτης

Σύμφωνα με τα τελευταία μετεωρολογικά στοιχεία, η ραγδαία επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το μεσημέρι της Τετάρτης.

Το κύμα ψύχους έρχεται από τα βόρεια και θα επηρεάσει αρχικά τις περιοχές της Μακεδονίας και σχεδόν σε όλα τα ορεινά θα σημειωθούν χιονοπτώσεις.

Κατακόρυφη θα είναι και η πτώση της θερμοκρασίας με τον υδράργυρο να υποχωρεί 12 βαθμούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν την Πέμπτη και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ στις θάλασσες οι άνεμοι θα αγγίξουν ακόμα και τα 8 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση για την Τετάρτη (30/12), την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και ανήμερα έχει ως εξής:

Τετάρτη, 30

Στο ανατολικό Αιγαίο θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Χιόνια αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας και πιθανώς της κεντρικής χώρας.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα κεντρικά και βόρεια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Κακοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Βελτίωση το βράδυ στα βόρεια και τη νύχτα στα δυτικά.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Σε πτώση η θερμοκρασία. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρωτοχρονιά

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις. Στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων κυρίως στη Μακεδονία.

Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονόνερο κατά τόπους. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας.

Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 5 και στα ανατολικά 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: