Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ για τις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ/ΑΓΟΡΑ στις 30/12/2015

Από το Οικονομίας

Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε χθες το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει στις συγκεκριμένες περιφέρειες, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου «η κυβέρνηση,  παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης».

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η χθεσινή κυβερνητική απόφαση για την οικονομική υποστήριξη των δύο περιφερειών που στόχο έχει την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και, παράλληλα,  την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες έχουν παραδώσει μαθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: