Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα έργα του Τραμ και του Μετρό και οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί

Χωρίς κατηγορία στις 31/12/2015

Επίσημα στοιχεία

Πηγή: Εφημ. “Κοινωνική”
Το μηνιαίο δελτίο «προόδου» των εργασιών του Τραμ στον Πειραιά εξέδωσε η Αττικό Μετρό, προσπαθώντας να δώσει απάντηση σε όσους μιλούν για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις αλλά και για να αναδείξει τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου. Τα στοιχεία προόδου αφορούν το «κλείσιμο» κάθε μήνα, συνεπώς αναφέρονται σε εργασίες που έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την 1/12, χωρίς βεβαίως να γίνεται περιγραφή για χρονοδιαγράμματα ή για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες, όπως σας είχε αποκαλύψει η “Κοινωνική” είναι προ των πυλών και αφορούν κυρίως το τμήμα Εθνικής Αντιστάσεως – Ομηρίδου Σκυλίτση.

Ας δούμε όμως ποιες εργασίες ολοκληρώθηκαν ή είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία:

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μετατοπίσεις δικτύων: Ύδρευσης (ΕΥΔΑΠ) – Αποχέτευσης – ΔΕΗ & ΕΠΑ στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Γρ Λαμπράκη, Αποχέτευσης – ΕΠΑ & Οπτικών ινών στη Βασ. Γεωργίου, ΕΠΑ στην Ακτή Ποσειδώνος, ΟΤΕ και Οπτικών ινών στην Εθν. Αντιστάσεως, Αποχέτευσης & ΕΠΑ στην Ομηρίδου Σκυλίτση, και οδοφωτισμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη.

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποξήλωσης κατηργημένων δικτύων τρόλεϊ στις οδούς Βασ. Γεωργίου και Εθν. Αντιστάσεως.

-Σε εξέλιξη βρίσκεται αρχαιολογική ανασκαφή στα ορύγματα μετατοπίσεων δικτύων ΟΚΩ στις οδούς Γρ. Λαμπράκη και Γεωργίου.

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής επιδομής στη γέφυρα Παπανδρέου, στην οδό Μ. Ασίας, στην αναστροφή Λαμπράκη και στη γέφυρα Λαμπράκη.

-Ξεκίνησαν και βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή των στάσεων της Μικράς Ασίας και της γέφυρας Λαμπράκη, καθώς και οι εργασίες θεμελίωσης των ιστών Catenary (αγωγοί τροφοδοσίας µε ρεύμα των συρμών) στις οδούς Γρ. Λαμπράκη, Εθνικής Αντιστάσεως και Β. Γεωργίου.

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες θεμελίωσης των ιστών Catenary στην οδό Μικράς Ασίας και την αναστροφή Λαμπράκη.

-Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αστικού σχεδιασμού στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Μικράς Ασίας, στην αναστροφή Λαμπράκη και τη γέφυρα Λαμπράκη.

-Ξεκίνησαν και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες στο προσκείμενο πεζοδρόμιο της Εθν. Αντιστάσεως και στο απέναντι πεζοδρόμιο της Β. Γεωργίου.

-Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου Ακτής Μουτσοπούλου και Ζαννή, οι διαμορφώσεις στο προσκείμενο πεζοδρόμιο Λαμπράκη (μεταξύ Μπουμπουλίνας και Β. Γεωργίου), και οι εργασίες εγκατάστασης υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων με τον συνεπακόλουθο αστικό σχεδιασμό στην 34ου Συντάγματος.

-Σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται η εγκατάσταση υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων στην Νικήτα.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ:

Αντίστοιχο «δελτίο προόδου» υπάρχει και για την πρόοδο των εργασιών του ΜΕΤΡΟ. Συγκεκριμένα:

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης του σταθμού.

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φάσης Α1 (ανατολική στοά) και φάσης Α2 του νότιου μετώπου της κύριας σήραγγας του σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η προεργασία κατασκευής διαφραγματικών τοίχων. Στο Φρέαρ εξελίσσεται αρχαιολογική ανασκαφή.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Στη σήραγγα τριπλής τροχιάς ΝΑΤΜ προς ΠΑ.ΠΕΙ. σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής Α΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 36μ/140μ) καθώς και οι εργασίες εκσκαφής Β΄φάσης (πρόοδος εκσκαφής 32μ/140μ).

Στο φρέαρ Πανεπιστήμιο σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική διερεύνηση στις περιοχές των παρακάμψεων δικτύων. Συνεχίζεται η συντήρηση του μηχανήματος ΤΒΜ και η μερική μετεγκατάσταση εργοταξίου ΤΒΜ.

Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 50,47%.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: