Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μέχρι τα μεσάνυχτα η υποψηφιότητα για το Νόμπελ Ειρήνης – Ψηφίστε τους “Ήρωες του Αιγαίου”

FLASH στις 31/01/2016

Άνω των 500.000 οι υπογραφές! –  Στηρίζει και ο Πρόεδρος της Βουλής

Σήμερα (Κυριακή 31/1) τα μεσάνυχτα λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για το Νόμπελ Ειρήνης, όπου εξέχουσα θέση πρέπει να κατέχουν οι Έλληνες νησιώτες και οι εθελοντές που με κάθε τρόπο βοηθούν τους χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν σε ελληνικό έδαφος. Τη στήριξή του στην υποψηφιότητα εκφράζει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Η εκστρατεία που έχει ξεκινήσει ώστε να απονεμηθεί το Νόμπελ στους «Ήρωες του Αιγαίου» έχει ήδη καθολική ανταπόκριση.

Έως τώρα και σε μικρό χρονικό διάστημα έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 500.000 υπογραφές συμπαράστασης για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης σε όλους εκείνους που από την αρχή της προσφυγικής κρίσης, άνοιξαν την αγκαλιά τους και τα σπίτια τους σε πρόσφυγες πολέμου.

«Ζητάμε να απονεμηθεί το Νόμπελ Ειρήνης στους κατοίκους και εθελοντές των νησιών του Αιγαίου που άνοιξαν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες και έστειλαν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που άγγιξε όλο τον πλανήτη», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό αίτημα για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στους νησιώτες .

Με το πέρας της χρονικής προθεσμίας ακαδημαϊκοί κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου θα καταθέσουν τις υπογραφές στη Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ, μαζί με την υποψηφιότητα ώστε να τιμηθούν οι «Ήρωες του Αιγαίου» με την ύψιστη τιμή

Η ηλεκτρονική διεύθυνση που μπορεί κανείς να στηρίξει την προσπάθεια έως τα μεσάνυχτα είναι:
https://secure.avaaz.org/el/nobel_to_greek_islanders/?slideshow

Οι πολίτες των νησιών του Αιγαίου και ιδιαίτερα της Λέσβου αποτέλεσαν και αποτελούν το παράδειγμα για τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό, τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης εκφράζοντας τη στήριξή του στην υποψηφιότητα των κατοίκων για το Νόμπελ Ειρήνης.

Η υποψηφιότητα των κατοίκων της Λέσβου για το Νόμπελ έχει μεγάλη σημασία για την αξία της αλληλεγγύης αλλά και παράδειγμα για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό“, σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στους Αγίους Αναργύρους.

Κάποιοι θέλουν να κάνουν την πατρίδα μας ανθρωποφύλακα εκατομμυρίων ξεριζωμένων από χώρες που διαλύονται ,αλλά αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό” υπογράμμισε ο κ. Βούτσης.

Κανείς δεν παίρνει τα παιδιά του για να κάνει χιλιάδες χιλιόμετρα μέσα σε απίστευτες κακουχίες, αν δεν κινδυνεύει η ζωή τους“, πρόσθεσε ο κ. Βούτσης, σημειώνοντας μάλιστα ότι λόγω των πολέμων τέσσερις χώρες στην Μέση Ανατολή διαλύονται και “αν οι τάσεις αποσταθεροποίησης συνεχιστούν δεν αποκλείεται ακόμη και το εφιαλτικό σενάριο να δούμε και 20 εκατομμύρια πρόσφυγες να προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη!“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: