Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συζήτηση στην Ευρωβουλή για τον «κανόνα ολικής φίμωσης» του Τραμπ, κατά των αμβλώσεων

ΕU στις 14/03/2017

Ζωντανή μετάδοση

|> Την επαναφορά του «κανόνα ολικής φίμωσης» από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα συζητήσουν σήμερα οι ευρωβουλευτές  με τον Επίτροπο αρμόδιο για την ανθρωπιστική βοήθεια, Χρήστο Στυλιανίδη. Κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, οι διεθνείς ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ θα πρέπει να πιστοποιούν ότι δεν εκτελούν ή προωθούν ενεργά τις αμβλώσεις. Η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 4 μμ (ώρα Ελλάδας).

Το εκτελεστικό διάταγμα για την «Πολιτική της Πόλης του Μεξικό», όπως είναι αλλιώς γνωστός ο «κανόνας ολικής φίμωσης» υπεγράφη από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 23 Ιανουαρίου 2017 και απαγορεύει στις διεθνείς ΜΚΟ που λαμβάνουν χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ να παρέχουν υπηρεσίες αμβλώσεων ή να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τις αμβλώσεις.

Οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη πηγή χρηματοδότησης των διεθνών προσπαθειών παροχής βοήθειας στον τομέα της υγείας, παρέχοντας σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω του Οργανισμού των Ηνωμένων Πολιτειών για τη Διεθνή Ανάπτυξη (USAID).

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου των ΗΠΑ, η Ολλανδή  υπουργός Εμπορίου και  Ανάπτυξης, Lilianne Ploumen, ανέλαβε πρωτοβουλία για το σχηματισμό μιας διεθνούς συμμαχίας και ενός ταμείου για τη στήριξη των υπηρεσιών οικογενειακού προγραμματισμού. Περισσότερες από 59 χώρες συμμετείχαν σε έκτακτο συνέδριο στις 3 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, το οποίο διοργάνωσε η Ολλανδία σε συνεργασία με το Βέλγιο, τη Σουηδία και τη Δανία. Το συνέδριο συγκέντρωσε 180 εκατ. ευρώ για την εν λόγω πρωτοβουλία.

>>> Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω του EP Live και του EbS+.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: