Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βανδαλισμοί τάφων και μικροκλοπές, στο υποτυπώδους λειτουργίας Κοιμητήριο Σχιστού

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 27/03/2017

Έτσι τιμάμε τους νεκρούς μας!

Τ/Π |> Το Κοιμητήριο Σχιστού, είναι το νεότερο νεκροταφείο που εξυπηρετεί τις σχετικές ανάγκες του δήμου Πειραιά και άλλων 3-4 δήμων και λογικά θα έπρεπε να είναι λειτουργικότερο, πιο προσεγμένο, πιο «ανθρώπινο» από τα παλαιότερα. Και όμως… Δυστυχώς οι αρμόδιοι προφανώς αγνοούν ότι από αρχαιοτάτων χρόνων οι νεκροί είναι τιμώμενα πρόσωπα. Δεν τους ενταφιάζουμε -κατά το χριστιανικό έθιμο- και… τελειώνουμε!

Ένα κοιμητήριο όπου δεν υπάρχουν φύλακες, δεν υπάρχει καθαριότητα, διότι δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, όπως τουλάχιστον δικαιολογούνται οι αποδέκτες παραπόνων στα γραφεία, πώς λειτουργεί; Απλά, υπολειτουργεί!

Παρόλο που δημιουργούνται και νέοι χώροι ενταφιασμού, οι αρμόδιοι δεν εννοούν να αντιληφθούν ότι οι οικείοι ενταφιάζουν τους αγαπημένους τους και δεν τους «φυτεύουν», για να υπάρχει τόση αδιαφορία και αναλγησία εκ μέρους τους.

Ο κάθε επισκέπτης πέραν της απώλειας του ανθρώπου του που έχει υποστεί, υφίσταται και την δοκιμασία να βλέπει βανδαλισμούς στον τάφο τού αγαπημένου του νεκρού, με τα λουλούδια πεταμένα δίπλα στον τάφο, προφανώς από κάποιον ψυχοπαθή, με κλοπές αντικειμένων και άλλα…

Δεν υπάρχει απαίτηση ασφαλώς να υπάρχει φύλακας σε κάθε τάφο, αλλά τα διαταραγμένα άτομα, οι κλέφτες και όλοι οι ασεβείς ίσως θα περιορίζονταν εάν γνώριζαν ότι υπάρχει στοιχειώδης εποπτεία.

Βεβαίως, σε χιλιάδες στρέμματα δεν θεωρείται φύλαξη μόνο αυτή της κεντρικής εισόδου, αλλά απαραίτητη είναι και των τμημάτων.

Οι δήμοι που συμμετέχουν στην διοίκηση του εν λόγω κοιμητηρίου ας φροντίσουν να μεταθέσουν υπαλλήλους και σε αυτό τον ιερό χώρο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτά τα θλιβερά φαινόμενα και, γιατί όχι, να απασχοληθούν και αναξιοποίητοι υπάλληλοι…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: