Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στις 10-11 Ιουνίου διεξάγεται ο 50ός Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου “Ι. Β. Γουλανδρής”

Χωρίς κατηγορία στις 06/04/2017

Παρουσίαση προγράμματος 

|> Σε εορταστικό κλίμα κηρύχθηκε, το βράδυ της Δευτέρας 3/4, η έναρξη της αγωνιστικής και εορταστικής περιόδου του 50ου Διεθνούς Ιστιοπλοΐκού Αγώνα Άνδρου “Ιωάννης Β. Γουλανδρής”. Ο αγώνας που ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Β. Γουλανδρή και έγινε θεσμός, γιορτάζει φέτος τη χρυσή του επέτειο, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά διεξάγεται με την Ιστιοπλοΐκή Εβδομάδα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

Ο αγώνας, στον οποίο έχει δοθεί τιμητικά το όνομα του Ιωάννη Β. Γουλανδρή, φέτος  θα διεξαχθεί 2- 5 Ιουνίου και θα δώσει τη σκυτάλη στην εβδομάδα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι πρόεδροι των δύο ναυτικών ομίλων, και συνδιοργανωτές,  Αλέξανδρος Παπαδόγγονας (ΝΟΕ) και  Λεωνίδας Πολέμης (ΝΟΑ), χαιρέτισαν το κοινό και κήρυξαν και επίσημα την έναρξη της περιόδου των προετοιμασιών και εορτασμών. Αμέσως μετά ο δήμαρχος της Άνδρου Θεοδόσης Σουσούδης διαβεβαίωσε το κοινό ότι η Άνδρος θα βάλει τα γιορτινά της και θα υποδεχθεί με χαρά τόσο τα πληρώματα, όσο και τους επισκέπτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τον εντυπωσιακό αγώνα. Στη συνέχεια η οργανωτική επιτροπή του Αγώνα παρουσίασε το πλούσιο πρόγραμμα που ετοιμάζεται, ενώ συγκινητική ήταν η παρουσία και ομιλία του επί 22 συναπτά έτη προέδρου του ΝΟΑ, Σπύρου Πολέμη, ο οποίος έκανε μια ιστορική αναδρομή στην ιστορία του Ομίλου.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ξεχωριστή παρουσία της ολλανδικής καταγωγής ιστιοπλόου Laura Dekker, η οποία πρόκειται να λάβει μέρος στον αγώνα της Άνδρου. Η Laura Dekker κατέχει το ρεκόρ της μικρότερης σε ηλικία ιστοπλόου, η οποία έχει γυρίσει τον κόσμο μόνη με το σκάφος της, στην ηλικία των 14 έως 16 ετών. Το πάθος της για τη θάλασσα, οι εντυπωσιακές της ιστορίες και κυρίως η τόλμη της να αντιμετωπίσει, μόνη της, τα πολλά πρόσωπα του καιρού και του νερού, εντυπωσίασαν όσους την παρακολούθησαν.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του το τέως βασιλικό ζεύγος της Ελλάδας, Κωνσταντίνος και Άννα-Μαρία, με τον γιό τους πρίγκιπα Νικόλαο, όπως επίσης εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Άνδρου, (δήμαρχος Θεοδόσης Σουσούδης, αντιδήμαρχος Δημήτριος Λάσκαρης, έπαρχος της Ανδρου, Δημήτριος Λοτσάρης) καθώς και ο λιμενάρχης της Άνδρου. Ακόμη το παρών έδωσαν οι ολυμπιονίκες Οδυσσέας Εσκιτζόγλου, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής καθώς και οι ιστιοπλόοι Γ. Ανδρεάδης, Ι. Μαραγκουδάκης, Σ. Πορφυράτος, Ν. Καραγιώργης κ.ά.

Σημειώνεται  ότι δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα λήγουν την 31η Μαΐου και την 1η Ιουνίου που θα πραγματοποιηθεί το 1ο Skippers Meeting. Στις 2 Ιουνίου τα σκάφη θα ξεκινήσουν από τη Βουλιαγμένη με προορισμό το λιμάνι της Άνδρου. Το Σαββατοκύριακο στην Άνδρο θα είναι άκρως εορταστικό με εκδηλώσεις παραδοσιακού χαρακτήρα να λαμβάνουν χώρα στο νησί καθώς και συναυλία που θα διεξαχθεί για φιλανθρωπικό σκοπό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: