Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με απεργίες και συλλαλητήρια οι Έλληνες προϋπαντούν τον Μάϊο, υπό την σκιά της αξιολόγησης…

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 01/05/2017

Πρόβλημα οι μετακινήσεις

|> Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα και οι οι εργαζόμενοι προϋπαντούν τον Μάϊο με απεργίες και συλλαλητήρια. Έτσι η χώρα σήμερα βάζει “παρένθεση” και με τις κινητοποιήσεις τους οι Έλληνες δείχνουν ότι δεν παύουν να απαιτούν τα αυτονόητα, για καλύτερη ποιότητα ζωής

Η χώρα  βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό με την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και το ΠΑΜΕ, να καλούν τους εργαζόμενους για να συμμετέχουν αγωνιστικά σε προγραμματισμένες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις.

Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΑ καλεί τους δημοσιογράφους να δώσουν το παρών στις εργατικές εκδηλώσεις και “να συνεχίζουν να κάνουν πράξη στην καθημερινή τους συμπεριφορά το μήνυμα της Πρωτομαγιάς“. Και μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση του δ.σ. της ΕΣΗΕΑ σημειώνεται: “Το τίμημα για τον δημοσιογραφικό Κλάδο είναι ιδιαίτερα βαρύ με επτά χρόνια μνημόνια. Το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς γίνεται έτσι ιδιαίτερα επίκαιρο. Οι δημοσιογράφοι, άνεργοι, απλήρωτοι, αλλά και συνταξιούχοι, όλοι με σακατεμένα δικαιώματα βρισκόμαστε σε δεινή θέση μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία“.

Χειρόφρενο στα Μέσα

Με στάση εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 πμ συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) και στο Μετρό, ενώ το Τραμ θα λειτουργήσει  μετά τις 7 πμ. Επίσης, τα δρομολόγια του Μετρό δεν θα πραγματοποιούνται στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας προς το Αεροδρόμιο και αντίστροφα, λόγω της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ). Ακινητοποιημένα όλο το 24ωρο είναι και τα τρένα.

 

Δεμένα τα πλοία 

Τη συμμετοχή της στην Εργατική Πρωτομαγιά, με 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ). Η απεργία άρχισε τα μεσάνυχτα και θα διαρκέσει όλο το 24ωρο (00:01 – 24:00), που σημαίνει ότι κανένα δρομολόγιο πλοίου δεν εκτελείται.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: