Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εποικοδομητική για τον Πειραιά και τις επενδύσεις η επίσκεψη του Γιάννη Μώραλη στο Πεκίνο

Χωρίς κατηγορία στις 14/05/2017

Προσύμφωνο  με την Huawei

|> Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη στην Κίνα, για το  2ο Ελληνοκινεζικό Forum για την Τοπική Αυτοδιοίκηση”,  που πραγματοποιήθηκε στο Πεκίνο στις 13 Μαΐου. Τον δήμαρχο συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς, ο εντεταλμένο δημοτικός σύμβουλος Ανδρέα Βεντούρης και ο γενικό γραμματέα του δήμου Βασίλη Ταταρόπουλος.

Με βάση τις δηλώσεις που έκανε ο Γιάννης Μώραλης, το ταξίδι απέβη αρκετά εποικοδομητικό. Συγκεκριμένα, ο κ. Μώραλης δήλωσε:

«Στο πλαίσιο του Forum παρουσίασα τον Πειραιά ως επενδυτικό τουριστικό και επιχειρηματικό προορισμό,  αναφερόμενος στις δημόσιες επενδύσεις που λαμβάνουν ήδη χώρα,  αλλά και στις ιδιωτικές επενδύσεις που εξελίσσονται στην πόλη.

Παράλληλα είχα την ευκαιρία να συναντήσω εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων  και να παρουσιάσω τις επενδυτικές ευκαιρίες όχι μόνο για τα δημοτικά  ακίνητα, όπως ο Πύργος, αλλά και για τα δημοσία ακίνητα τα οποία βρίσκονται στην πόλη του Πειραιά.

Επιπρόσθετα,  υπέγραψα προσύμφωνο συνεργασίας με τη Huawei,  με στόχο τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα των υπηρεσιών για μια έξυπνη πόλη “smart city”.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση άκουσα τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην ομιλία του στο  Forum των πόλεων,  να αναφέρεται στον ρόλο που καλείται να παίξει ο Δήμος του Πειραιά στην προσπάθεια που καταβάλουν οι δυο χώρες,  προκειμένου να γίνει το λιμάνι του Πειραιά το ισχυρότερο και σημαντικότερο λιμάνι της Μεσογείου και βασικός κόμβος  του θαλάσσιου δρόμου του μεταξιού,  αποτελώντας βασικό κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου.  Ίδια δε αναφορά έκανε και ο Κινέζος  πρόεδρος  Σι Τζινπίνγκ και νομίζω όλοι αντιλαμβανόμαστε τη σημασία και αυτής της δήλωσης. Γνωρίζαμε τις προθέσεις της Κίνας για τον Πειραιά και γνωρίζαμε και τις Ελληνικές προθέσεις.

Χαιρόμαστε για την επαναβεβαίωση των προθέσεων και ως Δημοτική Αρχή,  θα συμβάλουμε και εμείς τα μέγιστα στο πλαίσιο των δικών μας αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων,  προκειμένου να αναπτυχθεί η πόλη του Πειραιά,  με τελικό στόχο μια ομορφότερη  πόλη και τη  βελτίωση της ζωής των Πειραιωτών».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: