Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξειδικευμένο σεμινάριο νομικής ενημέρωσης σε ασφαλιστικά και εργασιακά για τον Πολιτισμό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/06/2017

Την Τρίτη 20 Ιουνίου

|> Η Επιτροπή Πολιτισμού του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου έχει προγραμματίσει Νομική Ενημέρωση σε Ασφαλιστικά και Εργασιακά Θέματα, αποκλειστικά για φορείς Πολιτισμού. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (Λεωφόρος Μεσογείων 109-111 – Πολιτεία Business Center, δίπλα στο “Ερρίκος Ντυνάν”) την Τρίτη 20 Ιουνίου από τις 15:00 έως τις 18:00. Η είσοδος στο σεμινάριο-συζήτηση είναι ελεύθερη, με απαραίτητη προηγούμενη εγγραφή των ενδιαφερομένων. Σημειώνεται δε, ότι λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Η ενημέρωση είναι μια δυναμική πρωτοβουλία της Επιτροπής Πολιτισμού -και της προέδρου της Ζωζώς Λιδωρίκη- σε συνεργασία με την Επιτροπή Ασφαλιστικών και Εργασιακών Θεμάτων -και του προέδρου της καθηγητή Κωνσταντίνου Κρεμαλή- του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, και είναι μια ευγενική προσφορά του δικηγορικού γραφείου Kremalis Law Office.

Η ενημέρωση θα βοηθήσει στην αντίληψη πώς οι πολιτιστικοί φορείς πρέπει να λειτουργούν μέσα σ’ ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, το οποίο περιλαμβάνει τόσο ευκαιρίες όσο και απειλές, είναι αρκετά ισχυρό και πρέπει να έχει τη δυνατότητα αλλά και την ικανότητα να προλαμβάνει καταστάσεις μη αναστρέψιμες.

Μεταξύ άλλων θα δοθούν απαντήσεις στα εξής επίκαιρα θέματα:

  • Ποιες στρατηγικές μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι πολιτιστικοί φορείς ώστε να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που αναδύονται στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον;
  • Ποια μέτρα μπορούν να ενισχύσουν αποτελεσματικά την απασχόληση, ώστε να μπορούμε να μιλάμε για επιδότηση της απασχόλησης και όχι της ανεργίας;
  • Πώς η ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας των πολιτιστικών φορέων;
  • Ρεαλιστική αποτύπωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στις σημερινές αλλαγές που επικρατούν στον εργασιακό και ασφαλιστικό κλάδο.

Γίνονται δεκτές σχετικές ερωτήσεις ή απορίες.

 

Η ενημέρωση αλλά και η συζήτηση που θα διεξαχθεί θα είναι εξαιρετικά εποικοδομητική για τους φορείς Πολιτισμού, που -όπως και όλοι οι άλλοι κλάδοι- δέχονται καταιγιστικές νομικές αλλαγές και απαιτούν λήψη μέτρων για την αντιμετώπισή τους.

Για συμμετοχή στο εξειδικευμένο σεμινάριο “Νομική ενημέρωση σε ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα”, χρειάζεται η συμπλήρωση εντύπου συμμετοχής, μέχρι και τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, στο Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, υπ΄όψιν Φρόσως Πανέτα, e-mail: f.paneta@amcham.gr | Fax: 210.698.5686 | Tel: 210 699.3559 (εσωτ. 27).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: