Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Ηλέκτρα” του Σοφοκλή με την Μαίρη Βιδάλη, σήμερα στη Σαλαμίνα και Κυριακή Κορυδαλλό

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 13/07/2017

Στο πλαίσιο περιοδείας

|> Την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή, θα παρουσιάσει απόψε στο Ευριπίδειο Θέατρο της Σαλαμίνας, το «Διάχρονο Θέατρο» της Μαίρης Βιδάλη και την Κυριακή το βράδυ η τραγωδία θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της θερινής περιοδείας του.

Η παράσταση της αρχαίας τραγωδίας δίνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αιάντεια 2017», που συνδιοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Παιδείας με την Περιφέρεια Αττικής. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η «Ηλέκτρα» ανεβαίνει σε μετάφραση Ιωάννη Γρυπάρη, σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη (βοηθός σκηνοθέτη η Έλενα Πετροπούλου), μουσική Γιάννη Ιωάννου, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή, χορογραφίες Φαίης Σούκου, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή, ενώ το κοστούμι της ηρωίδας σχεδίασε φιλικά ο Πέτρος Ζουμπουλάκης.

Τον επώνυμο ρόλο της τραγωδίας ερμηνεύει η Μαίρη Βιδάλη και τους άλλους (με τρεις διπλές διανομές) οι ηθοποιοί: Γιάννης Αϊβάζης και Κώστας Φραγκολιάς (Ορέστης), Λουκία Παπαδάκη (Κλυταιμνήστρα), Στέλιος Γεράνης (Αίγισθος), Πέτρος Αποστολόπουλος (Παιδαγωγός), Μαριλένα Κάραλη και Έλενα Μιχαλάκη (Χρυσόθεμις), Κώστας Φραγκολιάς και Σάββας Σουρμελίδης (Πυλάδης), Καλλιόπη Βέττα (Α΄ Κορυφαία), Μαρία Γούλα (Β΄ Κορυφαία). Τον χορό αποτελούν οι: Ρούλα Αντωνοπούλου, Μαριλένα Κάραλη, Έλενα Μιχαλάκη, Αλεξία Ξυγαλά, Έλενα Πετροπούλου και Δέσποινα Χαριάτη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: