Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συλλυπητήρια μηνύματα από ΥΕΝ, ΟΛΠ και ΕΒΕΠ για τον απροσδόκητο θάνατο του Ιωάννη Κούβαρη

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 22/08/2017

Στις 5 μμ η κηδεία

|> Το απόγευμα στις 5 στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πετρούπολης (οδός, Δωδεκανήσου 83) θα τελεστεί η Εξόδιος Ακουλουθία για τον Ιωάννη Κούβαρη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ, που προχθές έχασε απροσδόκητα τη ζωή του.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, εκφράζει τη θλίψη του, αναφέροντας: «Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, Γιάννης Κούβαρης ξεχώρισε για τη διάθεσή του να ακούει, να κατανοεί και να συνεργάζεται με τους ανθρώπους. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ανθρώπου που πάντα απαντούσε με νηφαλιότητα στις δυσκολίες που συναντούσε κατά την επαγγελματική, αλλά και την πολιτική του διαδρομή στην Αριστερά».

Από την πλευρά της ΟΛΠ ΑΕ εκφράστηκαν τα συλλυπητήρια του δ.σ. προς τους οικείους του Ιωάννη Κούβαρη και ενημέρωσε την οικογένεια του εκλιπόντος πως αντί στεφάνων, οι δωρεές εις τη μνήμη του να δοθούν στην Οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών ΜΕΤΑδραση για τη στήριξη των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονται μόνα τους στην Ελλάδα. Οι δωρεές μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικά στη σελίδα www.metadrasi.org ή μέσω τραπέζης στο λογαριασμό Alpha Bank: GR07 0140 1040 1040 0200 2024 081. Για κάθε δωρεά είναι απαραίτητο να δοθεί ως αιτιολογία ο κωδικός “Εις μνήμη Κούβαρη Ιωάννη” (τηλ: 214 100 8700 εσωτ. 330 ή 331).

Για τον θάνατο του Ιωάννη Κούβαρη εστάλη συλλυπητήριο μήνυμα από το δ.σ. της ΕΛΙΜΕ. Αναφέρει:

«Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, (ΕΛΙΜΕ), με μεγάλη λύπη  ανακοινώνει την αιφνίδια απώλεια του Προέδρου του Διοικητικού της Συμβουλίου Γιάννη Κούβαρη. Ο Γιάννης Κούβαρης διετέλεσε Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΛΙΜΕ τα τελευταία δύο χρόνια, εκπροσωπώντας τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στην Ένωση μας.

Τα μέλη του Δ.Σ ,οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες στην Ένωση είχαμε την ευκαιρία να συνεργασθούμε αυτά τα χρόνια με έναν άνθρωπο με μεγάλη διάθεση κατανόησης και πνεύμα συνεργασίας και η απουσία του δημιουργεί μεγάλο κενό. Τα μέλη του Δ.Σ, Πρόεδροι των Οργανισμών Λιμένων Α.Ε , οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της  ΕΛΙΜΕ, εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του για την οδυνηρή απώλειά τους».

Συλλυπητήρια επιστολή έστειλε και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης. Αναφέρει:

«Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, αλλά και από εμένα προσωπικά, παρακαλώ όπως, δεχθείτε τα  συλλυπητήριά μας για τον αδόκητο θάνατο του Ιωάννη Κούβαρη.

Η ξαφνική απώλεια του Συμβούλου Διοίκησης, Μέλους Δ.Σ. και πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΟΛΠ Α.Ε. γεμίζει θλίψη όλους όσους τον γνωρίσαμε και συνεργαστήκαμε μαζί του. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, η συνεργασία μαζί του ήταν άριστη και εποικοδομητική. Ο Γιάννης ανέλαβε και επιτέλεσε τα καθήκοντά του σε δύσκολες εποχές, έχοντας πίσω του μια επαγγελματική πορεία. Πάντοτε αντιμετώπιζε τα προβλήματα και τις δυσκολίες με νηφαλιότητα και συγκατάβαση κι ενεργούσε με γνώμονα την πίστη του στις μεγάλες αναπτυξιακές προοπτικές των ελληνικών λιμανιών και τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να έχει αυτή η ανάπτυξη για την ΟΛΠ Α.Ε., αλλά και για τους εργαζόμενους. Οι στόχοι που υπηρετούσε με συνέπεια και εντιμότητα, παραμένουν και αποτελούν προκλήσεις στο χώρο των λιμανιών.  Ήταν  ένας τεχνοκράτης στον τομέα των θαλασσίων μεταφορών με όραμα, αλλά και κοινωνική ευαισθησία.
Γνωρίζοντας το μεγάλο κενό και την έκταση της οδύνης που καταλείπουν τέτοιου είδους θλιβερά γεγονότα, εύχομαι ολοψύχως δύναμη και καρτερία στην οικογένειά του. Ζωή σε εσάς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: