Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα της “Δημοκρατίας”, για δομημένα ομόλογα/προσάναμμα για εξελίξεις

ΕΛΛΑΔΑ στις 01/10/2017

Μεγάλο παρασκήνιο…

|> Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για τα δομημένα ομόλογα, φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα “Δημοκρατία”, που στον πρωτοσέλιδο της τίτλο της τα θεωρεί ως “Το προσάναμμα για να ‘καεί’ ο Κ. Καραμανλής“.

Προλογικά, η “Δημοκρατία” σημειώνει:

“Πώς με μία επίσημη πραγματογνωμοσύνη που ζήτησε ο εισαγγελέας κατέρρευσε στο δικαστήριο το σκάνδαλο που στήθηκε με ψεύτικα χαρτιά, για να επιτευχθεί η ανατροπή της κυβέρνησης της ΝΔ”. Και το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ αναφέρει:

Ένα-ένα καταρρέουν τα κατασκευασμένα “σκάνδαλα” που έστησε το ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, με στόχο την κατασυκοφάντηση και τελικά την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης, με την ψήφο του λαού, κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή.

Πες μας ένα ονοματάκι κι έφυγες, αλλιώς θα μπλέξεις άσκημα” είπε πρόεδρος Εξεταστικής Επιτροπής σε πρόεδρο Ταμείου, επί των ημερών του αλήστου μνήμης ΓΑΠ…

Πες ότι σας έβαλαν να υπογράψετε ο Καραμανλής και ο Αλογοσκούφης και καθάρισες, αλλιώς δεν εγγυώμαι” του είπε, αργότερα, νέος, τότε, εκδότης!

Κι όπως έγραψε η εφημερίδα μας, την περασμένη Κυριακή, ο εν λόγω πρόεδρος, τους έστειλε στον αγύριστο, αφού ήταν βέβαιος ότι η επένδυση του Ταμείου του ήταν σωστή και επικερδής και αφού, φυσικά, δεν του είχε πει κανένας Καραμανλής ή άλλος, αφού το ομόλογο ήταν έκδοση του Ελληνικού Δημοσίου! Έλα, όμως, που έμπλεξε!

Το δημοσίευμά μας αναφέρθηκε, στη συζήτηση της περασμένης Δευτέρας, στην Βουλή, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγελόπουλος, ευχόμενος “να μη ξανασυμβούν τέτοια πράγματα“. Ας γυρίσουμε, όμως, σε όσα συνέβησαν…

Ποιός, όμως, θυμάται τον ορυμαγδό, τα μονοθεματικά δελτία, την καθημερινή παράσταση στα κανάλια των Ψυχαρο-Μπομπολαίων υπό τη διεύθυνση των χρυσοδάκτυλων “παπαγάλων” της διαπλοκής;

Ποιός θυμάται τις απειλές του Καρχιμάκη στις εκπομπές της πράσινης ΕΡΤ προς τους δικαστές και τις σπαρακτικές κραυγές της Μαρίας Δαμανάκη (υβρίστρια του Ανδρέα την οποία επέβαλε ο ΓΑΠ στο ΠΑΣΟΚ) στα κανάλια, ρόλος που της εξασφάλισε την θέση της Επιτρόπου στην ΕΕ, από τον κορβανά της οποίας σιτίζεται μέχρι και σήμερα;

Ποιός θυμάται την εξωφρενική άποψη ότι το Ελληνικό Κράτος, που υπάγεται στους κανόνες της ΕΕ και της ΕΚΤ, μπορεί να εκδώσει υπερτιμημένα ομόλογα και να εξαπατήσει τους επενδυτές ;

Στα σκοτεινά γραφεία, όπου η “ομάδα σκανδάλων” του ΠΑΣΟΚ είχε εγκαταστήσει μηχανήματα παρακολουθήσεων και σε κάποιο όροφο μιας “Ανεξάρτητης” Αρχής στην οδό Πειραιώς και Χαμοστέρνας, εξυφάνθηκε ένα από τα πιο χοντροκομμένα σενάρια, το οποίο, όμως, εκτός του ότι κατέστρεψε έναν μεγάλο αριθμό ευυπόληπτων και εργατικών ανθρώπων, εξαπάτησε και την Δικαιοσύνη, η οποία- με ψεύτικα χαρτιά και “αόρατους” ή… πεθαμένους μάρτυρες- άσκησε διώξεις, φυλάκισε και οδήγησε στο εδώλιο αθώους ανθρώπους!

Και αν δεν υπήρχε ένας έντιμος εισαγγελέας, ο Παναγιώτης Καψιμάλης, να αντισταθει και να ζητήσει από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου το αυτονόητο, δηλαδή μια επίσημη Πραγματογνωμοσύνη για την τιμή των επίμαχων ομολόγων κατά την ημέρα της αγοράς τους από τα Ταμεία, μπορεί ακόμη να μιλούσαμε για “σαπάκια” και “τοξικά” προϊόντα.

Η όλη “υπόθεση” στήθηκε επάνω σε ένα ανυπόγραφο χαρτί (!) που είχε παραδώσει ένας καθηγητής, άσχετος με το αντικείμενο, σε πρώην αντεισαγγελέα του Α.Π ο οποίος είχε αρχικά διοριστεί σε θέση αιχμής στο υπ. Αμύνης και στη συνέχεια, εκδιωχθείς στην “Ανεξάρτητη” αρχή της οδού Πειραιώς, από την οποία ο “αδέκαστος” πέρασε στο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ.

Έλα, όμως, που το 2015-αποκαλύφθηκε ότι το… δεξί του χέρι στο υπ. Αμύνης ήταν “πιαστράκιας” και προφυλακίστηκε για… μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα!

Το “χαρτί”, λοιπόν, επί του οποίου βασίστηκε ΟΛΗ η “υπόθεση των ομολόγων” που είχαν αγοράσει τα ταμεία ΤΣΠΕΑΘ (εκδόσεως Ελληνικού Δημοσίου) και ΤΕΑΙΦΕ (εκδόσεως Άλφα Μπανκ) έλεγε ότι κατά την ημέρα εκδόσεως και αγοράς τους, η αξία τους δεν ήταν στο 100% ( δηλαδή 130εκ. ευρώ ) τιμή στην οποία τα αγόρασαν τα Ταμεία, αλλά στο… 82%!

Και έφθασε η ώρα του Δικαστηρίου και ρωτήθηκε ο καθηγητής που προσκόμισε στον ανακριτή το ανώνυμο χαρτί με το 82%. “Ποιός έκανε την αποτίμηση αυτή;“.

Αν μπορούσε κανείς να δει τα πρόσωπα των δικαστών μετά την απάντηση, θα καταλάβαινε τί ακριβώς είχε συμβεί με το “Σκάνδαλο”!

Την έκανε ένας καθηγητής φίλος μου από την Σορβόνη!

-Πώς λέγεται;

Δεν μπορώ να σας πω.

-Μα, δεν μπορεί να ληφθεί υπόψη ένα ανυπόγραφο χαρτί! Πείτε μας, παρακαλώ, το όνομα του συντάκτη.

Δεν μπορώ, έχω δώσει το λόγο μου!

-Ναι, αλλά εδώ δικάζουμε ανθρώπους με αυτό το στοιχείο.

Δεν μπορώ, Έχω δώσει λόγο και μάλιστα ο καθηγητής αυτός πέθανε!

Σε λίγες μέρες, ο εισαγγελέας ζήτησε Πραγματογνωμοσύνη. “Για να διαφυλάξουμε το κύρος της Δικαιοσύνης”, όπως είπε.

Και έρχεται (επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) ο ΟΔΔΗΧ (Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους) και κάνει την επιστημονική μελέτη, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός του Στ. Παπαδόπουλος και τί λέει;

Η εύλογη αξία του ομολόγου (που αγόρασε το ΤΣΠΕΑΘ) θα ανήρχετο στο 105,357% επί της ονομαστικής του αξίας, δηλαδή σημαντικά μεγαλύτερη από την τιμή έκδοσης του ομολόγου επί της ονομαστικής του αξίας!“.

Και όμως, διώχθηκαν και καταστράφηκαν άνθρωποι με ένα ανώνυμο χαρτί!

Τί άλλο λέει η πραγματογνωμοσύνη του ΟΔΔΗΧ; Η θεωρητική μέση σταθμική απόδοση του ομολόγου θα ανήρχετο σε 5,119% ετησίως!“.

Και όμως, καταστράφηκαν άνθρωποι, επειδή κατηγορήθηκαν πως αγόρασαν ομόλογα που είχαν…μηδενικό επιτόκιο μετά τα 5 πρώτα χρόνια, που το επιτόκιο ήταν σταθερό 6%!

Υπάρχουν, όμως, και άλλες πτυχές του “στησίματος” της υπόθεσης των ομολόγων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δομημένα ομόλογα αγόρασαν 62 Ταμεία, αλλά επελέγησαν και διώχθηκαν τρία, με κορυφαίο εκείνο του ΤΣΠΕΑΘ, το Ταμείο του Τύπου όπου η διαπλοκή είχε πρόσβαση και επιρροή και άνεση κινήσεων και σκηνοθεσίας!

Τι και αν το σύνολο των χρημάτων που κατέβαλαν τα Ταμεία κατέληξε ατόφιο στα ταμεία του κράτους;

Τι και αν δεν πήγε ούτε πεντάρα από τα χρήματα των Ταμείων σε εμπλεκόμενες εταιρείες , που έκαναν ,όπως σε όλο τον κόσμο, τη δουλειά τους; Για την διαπλοκή αυτά ήταν “ψιλά γράμματα”…

Παρ’ όλα αυτά, το “στοιχείο” επί του οποίου “έχτισε” το παραπεμπτικό βούλευμα ένας εισαγγελέας που τον τελευταίο καιρό “ακούστηκε” πολύ μέχρι που παύθηκε, είναι ένα “χαρτί” με την υπογραφή ενός Έλληνα από το Αιγάλεω, (πρώην πλέον )υπαλλήλου ελβετικής Τράπεζας.

Ο εν λόγω υπάλληλος, εκτός των στενών του σχέσεων με το τότε ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, έχει και ένα άλλο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό:

Ο προκάτοχός του αλλά και ο αντικαταστάτης του στην εν λόγω ελβετική Τράπεζα, είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του σκανδάλου της Ζήμενς!

Ετούτος ο “αφανής μάρτυρας”, ουδέποτε εκλήθη από τις αρχές να καταθέσει στην Ελλάδα (!), παρά το ότι τον ζητούσαν με επιμονή-σε αντιπαράθεση- οι κατηγορούμενοι! Επίσης δεν εμφανίσθηκε ποτέ στο Δικαστήριο, όταν οι κατηγορούμενοι τον μήνυσαν.

Στη διάρκεια της δίκης πάντως, ένας εκ των Εφετών έδωσε την εξήγηση της απουσίας του: Μα, αν εμφανισθεί, μπορεί να μπλέξει με την υπόθεση της “Ζημενς“!

Είναι προφανές ότι ο “μάρτυς” εξαγόρασε την “απουσία” του από την υπόθεση Siemens, δίνοντας στους “δικούς του” (τους σκευωρούς) ένα πλαστό χαρτί (ένα έγγραφο που ενώ υποτίθεται ότι είναι ελβετικής τράπεζας, έχει επάνω του ελληνικούς χαρακτήρες!) στο οποίο έκανε αναφορά για δήθεν δωροδοκία του προέδρου του Ταμείου.

Το εν λόγω πλαστό χαρτί, ο εκπρόσωπος της ελβετικής Τράπεζας στην Ελλάδα το χαρακτήρισε άγνωστο σε αυτόν ο δε Επίτιμος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Παν. Γεννηματάς, το χαρακτήρισε Μη τραπεζόμορφο“!

Όταν, όμως, ο υπάλληλος κλήθηκε να καταθέσει στις ελβετικές αρχές (όπως φαίνεται από την δικογραφία) είπε επί λέξει: “Δεν γνωρίζω τίποτε για προμήθεια από ομόλογα“! Τόσο καλά…

Κι όμως, αυτό το “Μη τραπεζόμορφο” έγγραφο, κρίθηκε θεμέλιο για να στηθεί επάνω του μια ολόκληρη σκευωρία.

Υπάρχει, όμως κι άλλη “ματσαράγκα”, την οποία αποκάλυψε στο δικαστήριο γνωστός και διακεκριμένος δικηγόρος!

Σε έγγραφο της παγκοσμίως γνωστής Τράπεζας Investec, από την Ελβετία, αναγράφονται, σχετικά με τις αμοιβές που καταβλήθηκαν στην εταιρεία που μεσολάβησε για την πώληση των ομολόγων καθαρά τα εξής: “These commissions represent 5-5,5%. This is not considered to be outside normal practice for this type of transaction”.

Δηλαδή: “Οι προμήθειες ύψους 5% και 5,5% που καταβλήθηκαν ΔΕΝ είναι εκτός της συνήθους πρακτικής για αυτού του τύπου τις συναλλαγές”.

Ξέρετε τί έλεγε, επί λέξει, η επίσημη μετάφραση του υπ. Εξωτερικών που έφτασε στον ειδικό ανακριτή; Τα ποσοστά αυτά θεωρούνται ΕΚΤΟΣ της συνήθους πρακτικής για τέτοιου είδους συναλλαγές“!

Πρόκειται, ασφαλώς, για πρωτοφανή παγίδευση της Δικαιοσύνης!

Εκεί, όμως, που προκλήθηκε ανατριχίλα, ήταν όταν εμφανίσθηκε έγγραφο της -τότε-“Ανεξάρτητης αρχής” της Πειραιώς (και Χαμοστέρνας) προς την Ελβετική Αστυνομία και δώστε προσοχή.

Τον Ιούνιο, λοιπόν, του 2007, η “Ανεξάρτητη αρχή”, σε έγγραφό της προς τις ελβετικές αρχές αναφέρει: Η έρευνα πρέπει να τελειώσει μέχρι το Φθινόπωρο, που θα γίνουν οι Εκλογές!“.

Από που αντλούσε την βεβαιότητα και ενημέρωνε και αξιωματικούς ξένης χώρας (πώς λέγεται αυτή η ενέργεια, αλήθεια;) το γραφείο του πρώην “αδέκαστου” αντεισαγγελέα από τον Ιούνιο (πριν να μπουν οι φονικές φωτιές του 2007) ότι τον Σεπτέμβριο (Φθινόπωρο) θα είχαμε εκλογές, κάτι που δεν το ήξερε ούτε ο πρωθυπουργός της χώρας;

Τελικά τί ήταν τα “Ομόλογα”; Μήπως “προσάναμμα” για να καεί η Ελλάδα και ο Καραμανλής;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: