Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κουρουμπλής: Η ναυτιλία μας πρέπει να διατηρήσει πρωτεύοντα και πρωταγωνιστικό ρόλο

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 28/11/2017

Ομιλία σε εκδήλωση

|> Για την στήριξη της πολιτείας στην Ελληνική Ναυτιλία, μίλησε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής στην τελετή για την απονομή των Lloyd’s List-Greek Shipping Awards, ενώ σημείωσε ότι τέτοιες εκδηλώσεις καταδεικνύουν πως ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες  -όταν η φαντασία ενώνεται με τη δημιουργία και το πείσμα- ο άνθρωπος μπορεί να κατακτήσει πολλά πράγματα στη ζωή του. Μεταξύ άλλων ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε:

«Πριν από ένα χρόνο σε αυτή την αίθουσα είχα δεσμευτεί για την προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε η Ελληνική Ναυτιλία να διατηρήσει τον πρωταγωνιστικό και πρωτεύοντα ρόλο της. Η Ελλάδα έχοντας πολιτική σταθερότητα και έχοντας ένα μοναδικό πολιτικό αγαθό που είναι η ασφάλεια, εργάζεται ακατάπαυστα για να σταθεροποιήσει την οικονομία της, η οποία αρχίζει πλέον σιγά – σιγά αλλά σταθερά, να αρχίζει να πατάει στα πόδια της.

Γύρω από αυτούς τους τρεις άξονες, την πολιτική σταθερότητα, την ασφάλεια και την σταθεροποίηση της οικονομίας, ενεργοποιούμε όλες τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Η ελληνική Ναυτιλία έχει εξέχουσα θέση μεταξύ των παραγωγικών δυνάμεων. Με πολύτιμα χαρακτηριστικά της  τη ναυτοσύνη και την αξιοσύνη των ναυτικών,  τους περιζήτητους στον κόσμο  Έλληνες Αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού, καπεταναίους και μηχανικούς, αλλά και με τον ελληνικό εφοπλισμό που απέδειξε στα χρόνια της κρίσης στη ναυλαγορά, ότι διαθέτει το απαραίτητο δαιμόνιο να βρει τον τρόπο για να διατηρήσει σταθερά τον πρωταγωνιστικό του ρόλο, η Ναυτιλία έχει μια παγκόσμια παρουσία. Γι αυτό η Ελλάδα, στηρίζει μέσα από τον IMO τη δημιουργία κανόνων που θα διέπουν τη λειτουργία της Ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Γιατί η Ναυτιλία είναι ένα μεγάλο μέσο ικανό να ενώνει τους λαούς, τους πολιτισμούς, τις οικονομίες και να προσφέρει ευημερία στους ανθρώπους. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια. Είμαστε παρόντες στο Λονδίνο, όπου πολλές χώρες της Ευρώπης διεκδικούν, τώρα με το BREXIT να πάρουν τις δραστηριότητες φορέων που έχουν σχέση με τη Ναυτιλία. Είμαστε παρόντες στον ΙΜΟ και μεθαύριο στη Γενική του Συνέλευση η Ελλάδα θα αρθρώσει το δικό της λόγο. Είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια που δίνει χώρο στην ανάπτυξη αυτού του πολύ σημαντικού τομέα, που είναι η Ναυτιλία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: