Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλία με διακρίσεις για το φιλανθρωπικό τους έργο, σε “Σκλαβενίτης” και “Alpha 98.9”

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 05/12/2017

Από τον μητροπολίτη κ. Σεραφείμ

|> Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο η μεγάλη συναυλία κατά της φτώχειας που διοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός “Alpha 98.9”.

Στη συναυλία συμμετείχαν οι: Λένα Αλκαίου, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Όλγα Βενέτη, Βασιλική Καρακώστα, Κώστας Καραφώτης, Στέλλα Κονιτοπούλου, Παναγιώτης Λάλεζας, Κώστας Τριανταφυλλίδης και η χορωδία των εκπαιδευτηρίων της Ι.Μ.Πειραιώς.

Τη εκδήλωση παρουσίασαν ο ηθοποιός Παναγιώτης Μπουγιούρης και ο διευθυντής του ιδιαιτέρου γραφείου του μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Δημήτρης Αλφιέρης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Μητρόπολη Πειραιώς στον τομέα της φιλανθρωπίας, αλλά και στις “μεγάλες ευλογίες και ευεργεσίες που δέχεται από τον Θεό καθημερινά, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις, δυστυχώς, ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των αδελφών μας“.

Ευχαρίστησε θερμά όλους τους φορείς για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν με κάθε ευκαιρία στο φιλανθρωπικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας και τους εκατοντάδες εθελοντές των ενοριακών συσσιτίων της μητροπόλεως, οι οποίοι καθημερινά δαπανώνται και  δαπανούν χρόνο και χρήματα με μόνη ανταμοιβή την χαρά της προσφοράς.

Ιδιαίτερη στιγμή της βραδιάς ήταν επίδοση της ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Μητροπόλεως Πειραιώς, του Σταυρού του Αγίου Σπυρίδωνος σε δύο πρόσωπα τα οποία -κατά την ανακοίνωση της Ι.Μ. Πειραιώς- “αντιπροσωπεύουν δύο μεγάλες και σημαντικές επιχειρήσεις οι οποίες προσφέρουν τα μέγιστα στον τομέα της φιλανθρωπίας“. Ο κ. Σεραφείμ, βράβευσε την Μαρία Σκλαβενίτη,  εκπρόσωπο της μεγάλης αλυσίδας σούπερ μάρκετ και τον Δήμο Βερύκιο (φωτό), πρόεδρο του ρ/σ Alpha 98.9 και αντιπρόεδρο του ομίλου, επειδή “ο καθένας από την πλευρά του, στέκονται αρωγοί, συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στο μεγάλο αυτό έργο προσφοράς και αγάπης“.

 

Μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε αφ΄ενός στην εποικοδομητική και αποτελεσματική συνεργασία που έχουν υπουργείο και Μητρόπολη, αφ΄ετέρου στην πολύ καλή και αποδοτική προσωπική του σχέση και επικοινωνία με τον μητροπολίτη.

Το παρών έδωσαν, επίσης, ο δήμαρχος Πειραιά Ιωάννης Μώραλης και ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γεώργιος Γαβρίλης οι οποίοι εξήραν το έργο του Σεβασμιωτάτου και των συνεργατών του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην καλή οργάνωση και τις υποδομές που χρειάζονται σε μία τέτοια προσπάθεια. Ακόμη παρευρέθηκαν οι βουλευτές Γεωργία Γεννιά και Κώστας Κατσαφάδος, ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος ναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης, ο γενικός επιθεωρητής του Λ.Σ. Αθανάσιος Ντούνης, ο διοικητής της Τροχαίας Πειραιά αστυνομικός διευθυντής Σπυρίδων Λάσκος, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Καρανικόλας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά Γιώργος Δαβάκης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Πειραιά, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιώς Νίκος Πλατανησιώτης, εκπρόσωποι πολιτικών, πολιτειακών και δικαστικών αρχών, πρόεδροι φορέων και σωματείων του Πειραιά κ.ά.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: