Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα δίποδο “κτήνος” στη Ζάκυνθο, σκότωσε εν ψυχρώ σκυλίτσα όταν θήλαζε τα κουταβάκια της

ΚΟΙΝΩΝΙΑ στις 08/12/2017

Το χειρότερο ζώο: Ο άνθρωπος!

|> Δημήτρης Καπράνος

|> Είδα χθες στο “face book” μια φωτογραφία που με “σκότωσε”. Μια σκυλίτσα, νεκρή, αιμόφυρτη και τα μικρά της γύρω να προσπαθούν να βυζάξουν.

«Αυτοί είμαστε. Μη λυπάστε για την κατάντια μας την οικονομική, αλλά για την κατάντια μας την ηθική… Ζάκυνθος: Την εκτέλεσαν στο κεφάλι μέσα στην αυλή του σπιτιού της!
Στην περιοχή των Αμπελοκήπων, στη Ζάκυνθο, την Τετάρτη το πρωί άγνωστος πυροβόλησε και σκότωσε εν ψυχρώ, την σκυλίτσα που βλέπετε. Το νεκρό ζώο βρήκε κάτοικος της περιοχής.

Τα κουτάβια θήλαζαν τη νεκρή μάνα τους. Άλλο ένα φριχτό έγκλημα που δείχνει την κατάντια του ανθρώπινου είδους και εξευτελίζει τη χώρα μας και φυσικά τη Ζάκυνθο διεθνώς και κυρίως στα μάτια των τουριστών.

Αυτό το έγκλημα έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς το ζώο δολοφονήθηκε ενώ βρισκόταν μαζί με τα νεογέννητά του σε ιδιόκτητο χώρο. Η σκυλίτσα χτυπήθηκε με όπλο στο κεφάλι και βρήκε ακαριαίο θάνατο», έγραφε η λεζάντα.

Σας βεβαιώνω ότι από την ώρα που είδα την φωτογραφία δεν μπορώ να ησυχάσω. Όχι επειδή η χώρα θα δυσφημισθεί διεθνώς, γιατί παρόμοια εγκλήματα -και χειρότερα- διαπράττονται και σε άλλες “πολιτισμένες” χώρες.

Ταράχτηκα με την αγριότητα και την κτηνωδία του δολοφόνου. Πώς μπορεί να είναι άνθρωπος αυτό το κτήνος που σκότωσε εν ψυχρώ ένα ανυπεράσπιστο ζώο, που θήλαζε τα νεογνά του.

Θα ήταν ευχής έργο αν η κοινωνία της Ζακύνθου εντόπιζε και παρέδιδε στις αρχές και στην κοινή χλεύη τον κτηνάνθρωπο.

Και μακάρι να αναπτυχθεί στην χώρα μας το αίσθημα της ζωοφιλίας, της αγάπης προς τα ανυπεράσπιστα πλάσματα του Θεού, που δεν έχουν την δύναμη αλλά και την πρόνοια για να φυλαχθούν από τα άγρια ανθρώπινα ένστικτα.

Βλέπω κάποιες κυρίες, μεγάλης ηλικίας, στην γειτονιά μας, να ταΐζουν καθημερινά τα αδέσποτα, γάτες και σκυλάκια, της περιοχής. Ευτυχώς, στην περιοχή μας ο Δήμος έχει εξασφαλίσει τον εμβολιασμό και την στείρωση για τα αδέσποτα.

Κάθε πρωί που θα βγω από το σπίτι, θα δω τον “Τζακ”, τον μεγάλης ηλικίας κατάμαυρο αδέσποτο ημίαιμο, να κοιμάται στην οροφή ενός παλιού “Χόντα”, που είναι παρατημένο στο στενό μας.

Έχει γίνει κάτι σαν την “μασκότ” του στενού μας, όλοι έχουν ένα χάδι γι αυτόν και ποτέ δεν θα μείνει νηστικός ή χωρίς το νεράκι του.

Το ίδιο και τα γατιά της περιοχής, που κάθε τόσο χάνονται και ξαναγυρίζουν, κουβαλώντας ξοπίσω τους καινούρια μικρά…

Πιστεύω ότι για τους Ζακυνθινούς είναι θέμα τιμής να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο στυγερός εγκληματίας. Αφού υιοθετηθούν όλα τα ορφανά, φυσικά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: