Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κιθαριστικές διευκρινίσεις από τον ΣΕΚ για την επίσημη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/12/2017

Ανακοίνωση

|> Ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών ΣΕΚ), ενημερώνει ότι η Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, που ιδρύθηκε από τον Σύλλογο το 2015, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Βαγγέλη Μπουντούνη (φωτό), αναγνωρίζει ως επίσημη Κιθαριστική Ορχήστρα, σύμφωνα με την ιδρυτική της διακήρυξη, από την περιοχή της Μαγνησίας, μόνον την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, την οποία διευθύνει καλλιτεχνικά και οργανωτικά, ο Βολιώτης τραγουδοποιός-κιθαριστής και παιδαγωγός, Τάσος Ιωακειμίδης.

Αυτό τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΕΚ και το σχετικό απόσπασμα της ιδρυτικής διακήρυξης, αναφέρει:

Ο  Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, θα επιλέγει τους κατά τόπους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές και τις Ορχήστρες, ανά γεωγραφική περιφέρεια και τόπους της Ελλάδας, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό  Διευθυντή της Ε.Κ.Ο., με κριτήρια εκπαιδευτικά, καλλιτεχνικά αλλά κυρίως παιδαγωγικού και κοινωνικού ήθους“.

Ανακοίνωση συνεχίζεται: Προς απόδειξη των παραπάνω, σας παραθέτουμε την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας φώτο και βίντεο που αποδεικνύουν την ίδρυση και την πορεία της Ορχήστρας, την τελευταία τριετία.
Στο τελευταίο μάλιστα Φεστιβάλ Κιθάρας Μαγνησίας, που διεξήχθη 10-12 Νοεμβρίου 2017, στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας Βόλου, τιμήθηκε από την Ορχήστρα και τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, ο διεθνούς φήμης Βολιώτης μουσικός Ανδρέας Κατσιγιάννης και συνέπραξαν μαζί της, οι επίσης καταξιωμένοι Βολιώτες καλλιτέχνες Ανδρέας Ζεμπίλας (Τραγουδιστής) και Αλέξανδρος Παπαρίζος (Διευθυντής Ορχήστρας).
Επίσης η Ορχήστρα, μετά το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, στην Κέρκυρα, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο φημισμένο Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής, 10-12 Ιανουαρίου 2018, στο Θέατρο Ιάκωβος Καμπανέλλης στον Πειραιά.
Τέλος ενημερώνουμε τους φίλους της κιθάρας, που επιθυμούν να ενταχθούν στην Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου-Μαγνησίας, ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Τάσο Ιωακειμίδη στο τηλέφωνο 6944.695921.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: