Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αντικοινωνικές τακτικές οι στάσεις εργασίας για γενικές συνελεύσεις, επειδή πλήττεται ο πολίτης

Χωρίς κατηγορία στις 20/02/2018

Ας το καλοσκεφθούν…

|> Παντελής Π. Ξανθίδης

|> Τελικά αυτή η χρόνια «συνήθεια» σε δημόσιο και οργανισμούς που κατεβάζουν τα ρολά για να κάνουν γενική συνέλευση, εκτός από προκλητική είναι και άκρως αντικοινωνική!

«Προκλητική», διότι σε μία τόσο δύσκολη εποχή κάποιοι επιμένουν να διατηρούν «συνήθειες» μιας εποχής που δεν τιμούσε και τόσο τον δημόσιο τομέα και «αντικοινωνική», διότι ο φορολογούμενος πολίτης ταλαιπωρείται άδικα, για… συνδικαλιστικούς λόγους!

Προ καιρού είχαμε το κλείσιμο των σχολείων για να κάνουν τις γενικές συνελεύσεις τους οι δάσκαλοι και οι καθηγητές και σήμερα έχουμε την διαρκείας έξι ωρών στάση εργασίας (11 πμ – 17: μμ) των εργαζομένων στις συγκοινωνίες (ΟΑΣΑ) προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του σωματείου τους.

Είναι λογικά πράγματα αυτά ή μήπως πρόκειται περί καθαρής φασιστικής νοοτροπίας; «Κλείνω τα σχολεία» ή «ανεβάζω χειρόφρενο» επειδή «έχω γενική συνέλευση» και εμμέσως πλην σαφέστατα «δεν με νοιάζει τι θα κάνεις το παιδί σου» ή «δεν με νοιάζει πώς θα μετακινηθείς»! Τι όμορφη πολιτεία είμαστε!..

Άραγε οι δάσκαλοι και οι καθηγητές των ιδιωτικών σχολείων, συνεδριάζουν σε ημέρες και ώρες λειτουργίας των σχολείων; ‘Η μήπως οι νταλικέρηδες τραβάνε χειρόφρενο για τη γενική συνέλευσή τους;

Για την ιστορία, αυτό το συνδικαλιστικό «σπορ» είναι ένα από τα «δωράκια» μιας αρρωστημένης εποχής, τότε που στήνονταν οι «στρατιές» των ψηφοφόρων εργαζομένων στο Δημόσιο και τους οργανισμούς.

Κάποτε οι γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων πραγματοποιούνταν Κυριακές και όχι εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επιπλέον, δεν γινόντουσαν σε πολυτελή ξενοδοχεία, αλλά σε θέατρα, όπως στα… δημοφιλή του είδους «Ακροπόλ», «Αλάμπρα» κ.ά. Αυτά τότε, γιατί από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 κάτι άλλαξε… Όμως, καιρός είναι τώρα να συμβεί μία νέα αλλαγή, πριν αυτή η προκλητική και αντικοινωνική τακτική οδηγήσει σε χειρότερη μοίρα τούς εργαζόμενους στο Δημόσιο και τους οργανισμούς.

Ας βάλουν «νερό στο κρασί» τους κι ας αντιληφθούν ότι είναι κρίμα να εκτίθεται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων για τακτικές που δεν συνάδουν και τόσο με την σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα.

Ας δουν πώς και πότε κάνουν τις γενικές συνελεύσεις τους οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, που μπορεί να είναι πολίτες β’ κατηγορίας, αλλά στα «χαρτιά» είναι κι αυτοί άνθρωποι με δικαιώματα!

Ας βρουν μία λύση, για να μην «κατεβάζουν ρολά», διότι έτσι δεν πλήττεται το… κεφάλαιο, αλλά ο ίδιος ο ταλαιπωρημένος πολίτης, από του οποίου τον ιδρώτα και τις καταβολές «ποτίζεται» το Δημόσιο.

>>> Επικροτείται η αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα. Πριν λίγο έγραψε στο twitter: «Είναι αδιανόητο να μένει η Αθήνα χωρίς λεωφορεία από τις 11 ως τις 6 μμ και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες επειδή οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΑ κάνουν εκλογοαπολογιστική συνέλευση. Οι συνελεύσεις αυτές πρέπει να γίνονται τα ΣΚ και όχι σε ώρες αιχμής. Είναι από αυτά που θα αλλάξουμε αμέσως», Βέβαια, θα περίμενε κανείς κάποια γενικότερη ανακοίνωση της ΝΔ επί του θέματος, διότι δεν  είναι μόνον οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ… Αλλά, πού είναι οι σχετικές θέσεις των άλλων κομμάτων; Οι οπαδοί τους δεν είναι πολίτες που ταλαιπωρούνται ή μήπως φοβούνται μην τυχόν χάσουν τα “κουκιά” από ορισμένους κλάδους εργαζομένων;

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: