Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Latin Portraits” από την Julia Guerrero στο “Αθηναΐς”, για το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 25/05/2017

7-11 Ιουνίου

|> Από 7 έως 11 Ιουνίου θα διαρκέσει η νέα ατομική έκθεση με τίτλο “Latin Portraits” της Κολομβιανής εικαστικής δημιουργού Julia Guerrero στον Πολυχώρο Πολιτισμού ‘’Αθηναΐς’’ της οδού Καστοριάς 34-36 στο Βοτανικό. Η έκθεση θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λογοτεχνίας ΛΕΑ.

Η θεματολογία των έργων που θα εκτεθούν έχει αναφορά σε Ελληνίδες και Ιβηροαμερικανίδες διάσημες γυναίκες που το σημαντικό έργο τους έχει καταγραφεί στη διάρκεια των χρόνων. Ανάμεσα τους βρίσκονται η Shakira, η Frida Kalo, η Giokonta Beli,η Pilar Ροmero, η Μαριλένα Μαμιδάκη,η Μαρία Κάλας και άλλες.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο θεωρητικός-ιστορικός Τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την έκθεση σημειώνει:

Η ύψιστη τέχνη της δημιουργού Julia Guerrero αποτυπώνει και τονίζει στην παρούσα εικαστική κατάθεση και αφήγηση τη φεγγοβόλα λάμψη, τη πολύπλευρη λαμπρότητα ,την υπόσταση, το πάθος, το μύθο, και το θρύλο των σημαντικών προσωπικοτήτων που έχει φιλοτεχνήσει . Οι πίνακές του αφιερώματος ισορροπούν με τελειότητα τις ιδιαιτερότητες της λειτουργικότητας και της αισθητικής αντίληψης. Εκθέτουν με παντοδυναμία τη γεωμετρική αφαίρεση και προσεγγίζουν τη μέγιστη αισθαντικότητα που επιδεικνύει η εικαστική καλλιτέχνιδα ως επιλογή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Με αινιγματική και επιβλητική διαίσθηση οι ιμπρεσσιονιστικές και φωβιστικές εικόνες είναι καταθέσεις πνεύματος, ψυχής, καρδιάς και ταλέντου λουόμενες από ένα μαγικό φως που ενεργοποιεί τους κραδασμούς και τις συνυφασμένες νύξεις με υπαρξιακή υφή και ερμηνευτική δεινότητα.’’ Η Julia Guerrero γεννήθηκε στη Μπογοτά της Κολομβίας. Εδώ και αρκετά χρόνια μένει και δημιουργεί στην Ελλάδα. Το 2003 πήρε την ελληνική ιθαγένεια. Έχει βραβευτεί ως εξαιρετικό ταλέντο από το Πανεπιστήμιο Universidad de Los Andes,το Πανεπιστήμιο Καλών τεχνών της Μπογοτά όπου σπούδασε την περίοδο (1987-1990) κοντά στους διακεκριμένους καλλιτέχνες Βeatris Angel, Nancy Friederman,Camilo Calderon ,και Luis Luna.

Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία στην Ακαδημία Καλών τεχνών της Ρώμης (1990-1992) και την ίδια περίοδο στο Instituto Italiano Arte Artigianato e Restauro (Σχολή Συντήρησης έργων τέχνης της Ρώμης). Έχει παρουσιάζει μέχρι σήμερα μεγάλες ενότητες έργων της σε σημαντικές εκθέσεις στην Ελλάδα στο εξωτερικό, στις χώρες Ιταλία, Αγγλία, Κολομβία, Τουρκία, Αυστρία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ρωσία.

Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές, ιδρύματα, πολιτιστικούς φορείς, πινακοθήκες και μουσεία της Κολομβίας Ιταλίας, Μεξικό, Βραζιλίας, Ουκρανίας και Ρωσίας. Στην Ελλάδα στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης τέχνης της Λάρισας, στη Συλλογή του Ιδρύματος Αθηναίς, στο Ίδρυμα Πιερίδη της Αθήνας, στις Πινακοθήκες της Λευκάδας και του Πειραιά, στο Μουσείο Βορρέ της Παιανίας, στο Μουσείο Μαρία Κάλλας στην Αθήνα. Επίσης στον Ίδρυμα Dοga της Τουρκίας, στο Μουσείο Castillo de Corigliano στην Iταλία, στο Μουσείο Gregof, Art and Craf,Novecherkassk της Ρωσίας ,στο Μουσείο της Οδησσού και της Ουκρανίας.

Απάντηση