Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένας μεταπολεμικός ποιητής ‘’έρχεται’’ να δείξει το έργο του στον Πειραιά

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/06/2023

Το ‘’Ηλιοστάσιο’’ οργανώνει έκθεση στην Πινακοθήκη Πειραιά για τον Ιάσονα Δεπούντη (1919-2008) από 18 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου

|> Συμπληρώνονται εφέτος δεκαπέντε χρόνια από τον θάνατο του Ιάσονα Δεπούντη (1919-2008) και με αφορμή αυτή την ξεχωριστή επέτειο, η πολιτιστική εταιρία “Ηλιοστάσιο”, διοργανώνει σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά έκθεση για τη ζωή και το έργο του ποιητή, η οποία θα φιλοξενηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, από τις 18 Ιουνίου έως και τις 9 Ιουλίου 2023.

Ο Ιάσων Δεπούντης συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων Ελλήνων μεταπολεμικών ποιητών. Όταν το 1969 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, εξαιτίας της δικτατορίας, εγκαταστάθηκε στην Ελβετία, όπου έζησε μέχρι το θάνατό του ως παιδαγωγός, ποιητής, πεζογράφος, μεταφραστής. Ως διανοούμενος συμμετείχε ενεργά στους κύκλους της ελληνικής διασποράς. Από το 1985 μέχρι το τέλος της ζωής του μοίραζε δημιουργικά τον χρόνο του ανάμεσα στη Ζυρίχη την Κέρκυρα και την Αθήνα.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελβετίας στην Ελλάδα.

Απάντηση