Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μεγάλα ονόματα των έξι χορδών για ένα 48ωρο στην Κέρκυρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/11/2017

Στις 24 και 25 Νοεμβρίου διεξάγεται το 2o Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων

|> Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τη διεξαγωγή του μεγαλύτερου κιθαριστικού φεστιβάλ που έγινε ποτέ στην Κέρκυρα και ενός από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας, που πραγματοποιείται στις 24 και 25 Νοεμβρίου στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων.

Πρόκειται για το 2ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, που διοργανώνεται με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο νεαρός καταξιωμένος σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν, ο συνθέτης-κιθαριστής Γιώργος Παπαδόπουλος με τους “Ονειρόδρομους”, οι σολίστ Γιώργος και Στέλιος Γκόλγκαρης (πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και το περίφημο μουσικό σύνολο “ArtGuitaristas”, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου και κιθαριστή, Πέτρου Ρίστα.

Προσκεκλημένοι της διοργάνωσης είναι κορυφαία ονόματα της κιθάρας στην Ελλάδα και του εξωτερικού, όπως η διδάσκουσα στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Κορίνα Βουγιούκα και οι: Βασίλης Μαστοράκης, Αντώνης Μυτακίδης, Μιχάλης Σουρβίνος, Χριστόδουλος Μπενετάτος, Δημήτρης Σβυντρίδης, Πέτρος Ρίστας, Αριστοτέλης Βρεττάκης, Γιώργος Αγιάσογλου, Ισίδωρος Αντωνίου, Γιούλα Αντωνίου, και οι νεαροί Ηλίας Διαμαντάκης, Γιώργος Μανώλης, Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δήμητρα Γιάννου, Σπύρος Μάστορας, Γιώργος Κανελλόπουλος.

Συμμετέχει ακόμη ο μουσικολόγος-κιθαριστής, Δημήτρης Αλαφούζος υπεύθυνος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κέρκυρας και η νεαρή βραβευμένη σολίστ του περσινού 1ου Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων, Κυριακή Μάϊνα.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Ένωσης “Καποδίστριας”, με ελεύθερη είσοδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: