Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οκτώ συνεντεύξεις Λιδωρίκη από μορφές του 20ού αιώνα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 08/03/2019

Ένα θέαμα σε τέσσερις πράξεις με δραματοποιημένες τις συνομιλίες στο Faust Bar-Theatre-Arts

|> “Οκτώ πρόσωπα ζητούν Δημοσιογράφο“… Έτσι τιτλοφορείται μία πρωτότυπη παραγωγή, για τον Αλέκο Λιδωρίκη, που θα παρουσιαστεί σε τέσσερις πράξεις στις 18/3, 1/4, 15/4 και 6/5. στο Faust Bar-Theatre-Arts, με ελεύθερη είσοδο.

Πρόκειται για ένα θέαμα με ζωντανή μουσική, βιντεοπροβολές και δραματοποιημένες συνεντεύξεις του μεγάλου δημοσιογράφου, από μορφές του 20ού αιώνα, όπως: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ, αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεϋ.

To θέαμα θα φιλοξενηθεί στο Faust Bar-Theatre-Arts (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12), σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη (επιμέλεια κειμένων) , την Κίρκη Καραλή (σκηνοθετική επιμέλεια) και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη (πρωτότυπη μουσική).

Τον Αλέκο Λιδωρίκη και τα πρόσωπα των συνεντεύξεων ενσαρκώνουν επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Ακύλας Καραζήσης, ο Πέρης Μιχαηλίδης, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάνος Βακούσης, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Θεοδώρα Τζήμου κ.ά..

Πρόγραμμα παραστάσεων (ώρα έναρξης 21:00)

  • Δευτέρα 18/3/2019 – Ζωζώ Νταλμάς και Μπενίτο Μουσολίνι
  • Δευτέρα 1/4/2019 – Φράνκλιν Ρούσβελτ και Έλβις Πρίσλεϋ
  • Δευτέρα 15/4/2019 – Μαρλέν Ντίτριχ και Ζαν Κοκτώ
  • Δευτέρα 6/5/2019 – Μέριλυν Μονρόε και Λουίτζι Πιραντέλο

Για όσους  ίσως δεν γνωρίζουν ο Αλέκος Λιδωρίκης ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και λογοτέχνης. Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Αλέκος Λιδωρίκης καταφέρνει όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

> Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ. 210.3234095 – E-mail: info@faust.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: