Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έτσι έζησε τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας 35ετίας ο Π. Σόμπολος…

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 23/06/2015

Παρουσιάστηκε σήμερα Τρίτη 23/6 στον πολυχώρο της Μουσικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου «Φίλοι της Μουσικής» του Μεγάρου Μουσικής, το βιβλίο του Πάνου Σόμπολου «Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριακονταπενταετίας. Όπως τα έζησα». Για το βιβλίο μίλησαν οι Χρίστος Βασιλόπουλος, Νικόλας Βαφειάδης, Μάρα Ζαχαρέα και Αλέξης Παπαχελάς, ενώ τον συντονισμό είχε αναλάβει η Όλγα Τρέμη. Ξεχωριστή στιγμή η ομιλία του Γιάννη Διακογιάννη για το τραγικό ατύχημα στη θύρα 7 του Σταδίου Καραϊσκάκη το 1981.
Ο Πάνος Σόμπολος επεσήμανε για το περιεχόμενο του βιβλίου του:
«Είναι πολλά τα τραγικά κι άλλα μεγάλα γεγονότα που κάλυψα δημοσιογραφικά κατά τη μακρόχρονη σταδιοδρομία μου. Από αυτές τις μεγάλες υποθέσεις, επέλεξαsombolos vivlio τριάντα οχτώ για να τις περιλάβω σ αυτό το βιβλίο, έχοντας πάντα τη βοήθεια του πολύτιμου αρχείου μου.
Πρόκειται για τρανταχτές υποθέσεις, που πραγματικά θα μείνουν για πάντα και θα συζητούνται. Είναι τα γεγονότα που μας απασχόλησαν δημοσιογραφικά, αλλά και την ελληνική κοινή γνώμη. Συγκεκριμένα:
Πολύνεκρα ναυάγια, απαγωγές για λύτρα, αεροπειρατείες, λεωφορειοπειρατείες, αρχαιοκαπηλίες, θανατηφόροι και καταστροφικοί σεισμοί, μεγάλες πυρκαγιές με τραγικές συνέπειες, αεροπορικά δυστυχήματα, πολύνεκρα τροχαία δυστυχήματα, διαφόρων ειδών ατυχήματα με πολλά θύματα, καθώς και πολλές άλλες υποθέσεις.
Όλες αυτές τις υποθέσεις που περιλαμβάνονται στο βιβλίο, τις έζησα από κοντά. Έκανα ρεπορτάζ πάντα στον τόπο που διαδραματίζονταν τα γεγονότα. Κατέγραφα κάθε αξιόλογη εξέλιξη. Ενημέρωνα τους αναγνώστες και τους τηλεθεατές με απλά λόγια για το τι έγινε, πώς έγινε, για ποιο λόγο έγινε, για τις συνέπειες που ακολουθούσαν, καθώς και για κάθε σημαντική πτυχή που παρουσίαζε ενδιαφέρον.
Αυτό προσπάθησα να κάνω και σ αυτό το βιβλίο. Αντικειμενική καταγραφή των όσων είδα και έζησα στις δημοσιογραφικές αποστολές, χωρίς ίχνος υπερβολής, χωρίς ίχνος μεγαλοποίησης. Με δυο λόγια: Πρόκειται για μια επιτομή όλων των μεγάλων γεγονότων που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη την τελευταία τριακονταπενταετία».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: