Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Κακουλίδης – Κηδεύεται στην Πεντέλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/11/2015

Ήταν 69 χρόνων

Σήμερα Δευτέρα 16/11 στο νεκροταφείο Πεντέλης στις 3 μμ, κηδεύεται ο Γιάννης Κακουλίδης, που έφυγε το Σάββατο μετά από μία ολιγοήμερη νοσηλεία του, καθώς είχε διαγνωσθεί στις αρχές Νοεμβρίου, με καρκίνο στο συκώτι και τον οισοφάγο. Ήταν 69 ετών

Ο γνωστός διαφημιστής, επικοινωνιολόγος, ποιητής και συγγραφέας είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1946, όπου και μεγάλωσε στις γειτονιές του.

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Αθήνα και νομικά στο Παρίσι. Έγραψε ποίηση, θέατρο, πεζό, κινηματογραφικά σενάρια και στίχους για πάνω από πεντακόσια γνωστά ελληνικά τραγούδια. Ποιήματά του δημοσιεύτηκαν σε πολλά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, μεταφρασμένα στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά και Ουγγρικά, καθώς και σε ανθολογίες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Αμερική και την Ουγγαρία.

Τιμήθηκε δύο φορές με το Α΄ βραβείο του Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης (1965 και 1972). Ήταν μέλος της Εθνικής Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων, της Γαλλικής Εταιρείας Συγγραφέων, Συνθετών και Εκδοτών, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών-Στιχουργών Ελλάδας και της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων.

Συνεργάστηκε ως αρθρογράφος με τα περιοδικά «Αντί», «Ένα», «Money and Life», «Kράμα», τις εφημερίδες «Έθνος», «Ελεύθερος Τύπος» και Real News.

H παρουσία του στην πολιτική σκηνή ήταν επίσης έντονη. Με πλούσια συνδικαλιστική δράση προδικτατορικά στο φοιτητικό κίνημα και στη Νεολαία Λαμπράκη, συνέχισε την πολιτική δράση από τις γραμμές της ΕΔΑ κατά τη μεταδικτατορική επανασύστασή της.

Διετέλεσε αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΑ, υποψήφιος ευρωβουλευτής της στη λίστα του ΠΑΣΟΚ στις ευρωεκλογές του 1984 και υποψήφιος Επικρατείας του Συνασπισμού στις εθνικές εκλογές του 1996.

Ο Γιάννης Κακουλίδης είχε επιλεγεί από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για να αναλάβει σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας και υπεύθυνος Πολιτισμού του κόμματος.

Συλλυπητήριο Μώραλη

Με αφορμή τον θάνατο του  Γιάννη Κακουλίδη, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο θάνατος του Γιάννη Κακουλίδη μάς γέμισε όλους με θλίψη. Άνθρωπος των Γραμμάτων και των Τεχνών, με πλούσιο συγγραφικό και λογοτεχνικό έργο, που δυστυχώς έφυγε νωρίς. Ο Γιάννης Κακουλίδης τίμησε με την πορεία του, την πόλη του, τον Πειραιά. Θα τον θυμόμαστε πάντα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: