Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Χρόνια πολλά Γαλλία για τα 232 χρόνια της… Μαριάννας!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ,ΚΟΣΜΟΣ στις 14/07/2021

Ήταν 14 Ιουλίου του 1789 όταν ο  γαλλικός λαός “σήκωσε κεφάλι”  για να δώσει το έναυσμα για μία  άλλης μορφής εξουσία…

Τ/Π |> Σημαντική η σημερινή ημέρα για την Ευρώπη, καθώς η επέτειος για τα 232 χρόνια της Γαλλικής Επανάστασης, συμπίπτουν με γεγονότα που δεν χαρακτηρίζουν και τόσο θετικά την ΕΕ… Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κάποιος σε καταστάσεις που ευθέως σαμποτάρουν την ανάπτυξη των ευρωπαϊκών λαών και οπωσδήποτε όλο και «λιγοστεύουν» τη μεσαία τάξη. Και επ’ αυτού, δεν φταίει ο… κορωνοϊός!

Αλήθεια, πόσοι «φωστήρες» τεχνοκράτες των Βρυξελλών γνωρίζουν ποια ήταν η κυρίως αιτία που προκάλεσε την ιστορική και μεγαλειώδη Επανάσταση του 1789; Και αν το γνωρίζουν, γιατί συνεχίζουν να παίζουν «πεντόβολα» με τον ιδρώτα και τους κόπους των Ευρωπαίων πολιτών; Είναι τόσο… λάγνοι οι τραπεζίτες; Ας διαλέξουν όσο είναι καιρός, γιατί είτε το θέλουν είτε όχι, η Ευρώπη ανήκει στους λαούς της και όταν εξαφανίζεται η μεσαία τάξη, κάτι συμβαίνει…

Για την σημερινή επέτειο από την έναρξη της Γαλλικής Επανάστασης, ίσως θα πρέπει να… ενημερωθεί και το Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων. Ο σημερινός ένοικος, αν και δείχνει αποφασιστικός, δεν θυμίζει και τόσο τον Σαρλ ντε Γκωλ, τον Φρανσουά Μιττεράν, τον Βαλερύ Ζισκάρ ντ’Εσταίν ή και τον… Τη Γαλλία, που σαν σήμερα το 1789, έδωσε το έναυσμα για αλλαγή τρόπου διακυβέρνησης των λαών και αλλαγή της νοοτροπίας της εξουσίας απέναντι στους πολίτες.

Τα 232 κεράκια εκείνης της Επανάστασης σβήνει σήμερα η Γαλλία και ο όγδοος Πρόεδρος της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας  Εμμανουέλ Μακρόν -λόγω της επετείου- ας αποφασίσει να αναπτυχθεί μία δυναμική πολιτική, γιατί ούτε η Γαλλία μήτε και η υπόλοιπη Ευρώπη, αντέχει πια την καταπίεση των τραπεζιτών και την στυγνή οικονομική αφαίμαξη που υφίστανται οι λαοί της από διάφορα “ζόμπι” της διεθνούς πολιτικοοικονομικής σκηνής.

Δύσκολο δρόμο έδειξε η… Μαριάννα. Όμως είναι ο μοναδικός για να μην σβήσει ποτέ η ακτινοβολία της Γαλλικής Επανάστασης του 1789. Γαλλία, χρόνια πολλά!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: