Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Αθηναίων Πολιτεία” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς

Σήμερα στις 7 μμ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, με σειρά προτεραιότητας

 |> Σημαντική η σημερινή βραδιά για το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιώς, αφού στις 7 μμ ανοίγουν οι πόρτες του για να υποδεχτεί το Εθνικό Θέατρο, για μία πρωτότυπη παράσταση με τον τίτλο “Αθηναίων Πολιτεία – από τον Θησέα στον Σόλωνα”. Η παράσταση γίνεται στο πλαίσιο τω εκδηλώσεων του υπουργείο Πολιτισμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” (18 Ιουλίου – 30 Σεπτεμβρίου 2020).

Το έργο “Αθηναίων Πολιτεία” είναι μια ανθολόγηση κειμένων της αρχαίας ιστοριογραφίας (Ηρόδοτος, Θουκυδίδης, Αριστοτέλης, Πλούταρχος, Διογένης Λαέρτιος, κ.ά.) και άλλων ιστορικών-αρχαιολογικών πηγών (επιγραφές, αρχαιολογικά κείμενα), που ανασυνθέτουν -σε επεισοδιακή μορφή- την περιπετειώδη πορεία του Αθηναϊκού πολιτεύματος προς τη δημοκρατία (7ος – 6ος αι. π.Χ.). Πρόκειται για πέντε αυτοτελή, αφηγηματικά «ιστορήματα»– διασκευασμένα σε δραματική μορφή και για θεατρική απόδοση, τα οποία συνέχονται θεματολογικά σε ένα ενιαίο ιστορικό-πολιτικό διακείμενο. Τα κεφάλαια ανα-διηγούνται ιστορίες όπως το Κυλώνειο Άγος, η νομοθεσία του Σόλωνα κ.ά. Οι ιστορίες αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε θεατρική μορφή σε σημαίνοντες αρχαιολογικούς τόπους και μουσεία· τα πλέον ιδεώδη –για την παράστασή τους– «θέατρα».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Συντελεστές
Μετάφραση-διασκευή: Γιάννης Λιγνάδης,ιστορική τεκμηρίωση-επιμέλεια: Ανδρονίκη Μακρή, σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαβασιλείου, κοστούμια / βοηθός σκηνοθέτη: Νικολέτα Φιλόσογλου, κίνηση: Ερμής Μαλκότσης.
Διανομή (αλφαβητικά): Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Μάνος Βαβαδάκης, Κώστας Κοράκης, Άγγελος Μπούρας, Κατερίνα Πατσιάνη.

Σημείωση

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει.  Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης.

> Πληροφορίες: https://digitalculture.gov.gr/ 
> Για προκρατήσεις ΕΔΩ

Απάντηση