Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φεστιβάλ-“απάντηση” από τη Φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ

Πολιτισμος/Τεχνες στις 15/05/2018

Ποικίλο πρόγραμμα εκδηλώσεων χωρίς χορηγούς, με μεράκι και στόχους

Τ/Π |> Με μουσικοχορευτικά δρώμενα, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ρεμπέτικες στιγμές, εκθέσεις βιβλίου, συζητήσεις και άλλες εκδηλώσεις “επιτίθενται” στο πολιτισμικό χαμηλό από τα raalities και τα show and… so, οι οικότροφοι φοιτητές των Εστιών του Πανεπιστημίου Αθηνών, με το ΄τριήμερο 13ο Φεστιβάλ που πραγματοποιούν εφέτος, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, στον χώρο των Εστιών της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου.

Αξίζει να γίνει αναφορά σε ένα σημαντικό σημείο της ανακοίνωσης των οργανωτών. Γράφουν:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το φεστιβάλ στήνεται κάθε χρόνο από τις ίδιες τις πολιτιστικές ομάδες της Εστίας (θεατρική ομάδα, 3 χορευτικά τμήματα: λάτιν, τάνγκο και παραδοσιακών χορών, χορωδία, κινηματογραφική ομάδα, ομάδα μουσικών, yoga). Οι ομάδες μας δρουν μέσα στο χώρο των εστιών και λειτουργούν μέσα από εβδομαδιαίες συνελεύσεις με δωρεάν μαθήματα και χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα (είσοδος δωρεάν, κανένας χορηγός, καμία επιχορήγηση από κανένα ίδρυμα ή το Πανεπιστήμιο). Οι ομάδες δεν χρηματοδοτούνται ούτε από κάποιο επίσημο φορέα ούτε από χορηγούς. Στηριζόμαστε μόνο στη βοήθεια των φοιτητών και του κόσμου της γειτονιάς. Οι ομάδες μας λειτουργούν όλο το ακαδημαϊκό έτος με στόχο το ζωντάνεμα της εστίας και την ανάδειξη του πραγματικού χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου. Στους καιρούς που ζούμε θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουν να υπάρχουν και να διοργανώνονται εξωστρεφείς εκδηλώσεις. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ που σκοπό έχει να κοινωνικοποιήσει τον χώρο των εστιών και την αλληλεπίδρασή τους με την γειτονιά. Ταυτόχρονα είναι σημαντικό για εμάς να αναδείξει έναν άλλο τρόπο οργάνωσης και ψυχαγωγίας πέρα και έξω από την κυρίαρχη κουλτούρα και τελικά ότι οι συλλογικές και από τα κάτω προσπάθειες μπορούν να αποτελέσουν μια ουσιαστική και δημιουργική φωνή αντίδρασης στη σύγχρονη εκμεταλλευτική πραγματικότητα.

Το πρόγραμμα του τριημέρου των εκδηλώσεων που θα είναι όλες με ελεύθερη είσοδο, είναι:

Παρασκευή 18/5
20:00 Χορευτική ομάδα Latin Φ.Ε.Π.Α.
21:00 Συναυλίες με τους: ΝoRiana, Στάθης Δρογώσης, Κωνσταντίνος Πετρόπουλος,Bandallusia, Bazooka, Padmé, Νεκροί από Κούνια, Λιθοξόος
Σάββατο 19/5
19:00 Προβολή ταινίας από την Κινηματογραφική Ομάδα Φ.Ε.Π.Α.. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
20:00 Χορωδία Φ.Ε.Π.Α.. Αφιέρωμα στην Λιλιπούπολη
20:30 Ομάδα Παραδοσιακών Χορών Φ.Ε.Π.Α.
21:00 Παραδοσιακό (Mαντάρες) – Κρητικό-Ρεμπέτικο Γλέντι(Rebeληδες).
Κυριακή 20/5
20:00 Θεατρική Παράσταση από την Θεατρική Ομάδα Ρακοσυλλέκτες Π.Ο.Φ.Ε.Π.Α. – Συρραφή κειμένων ‘’Κεκλεισμένοι’’.
21:00 Συναυλίες με τους : Group PάrΩdy Band, Βασίλης Ράλλης, Κύριος Κ., Blue Eye’d, Muchatrela Band, The Sexy Cristians ,FRANK PANX & Αδερφοφάδες.
 
>>> Επικοινωνία: pofepa@gmail.com – Ιστότοπος Εστίας: http://efepa.gr
Προηγούμενα Φεστιβάλ, και διάφορες άλλες εκδηλώσεις: https://www.youtube.com/channel/UCIfqu2eWuVDjIk_L-DLmHrw/videos
Το event στο Facebook: https://www.facebook.com/events/391623281281566

Απάντηση