Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Αποσύρεται ο ρεπουμπλικάνος Ρικ Πέρι, λόγω έλλειψης ρευστού…

ΚΟΣΜΟΣ στις 12/09/2015

“Καλπάζει” ο Ντ. Ντραμπ

Ο ρεπουμπλικάνος Ρικ Πέρι, που αγωνιζόταν για να συγκεντρώσει χρήματα και βρισκόταν κοντά στην τελευταία θέση των δημοσκοπήσεων, έγινε σήμερα ο πρώτος υποψήφιος που εγκαταλείπει την κούρσα για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2016.

Ο πρώην κυβερνήτης του Τέξας είχε αποκλειστεί από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ των υποψηφίων για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων και εξαναγκάστηκε πρόσφατα να σταματήσει να πληρώνει κάποια μέλη του προσωπικού του, καθώς είχε μειωθεί η συλλογή πόρων της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σήμερα, αναστέλλω την προεκλογική μου εκστρατεία για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών“, δήλωσε ο Πέρι κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Σέντ Λούις, στο Μιζούρι, προσθέτοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν ένα “έξοχο” αριθμό υποψηφίων.

Αποσύρομαι γνωρίζοντας ότι το κόμμα μας βρίσκεται σε καλά χέρια, και όσο ακούμε τη βάση του κόμματος, ο σκοπός του συντηρητισμού θα είναι επίσης“, ανέφερε. Ήταν η δεύτερη προσπάθεια του Πέρι για την προεδρία, μετά από μια αποτυχημένη προεκλογική εκστρατεία το 2012.

Ο μακροβιότερος κυβερνήτης στην ιστορία του Τέξας είχε βρεθεί κοντά στην τελευταία θέση των 17 υποψηφίων για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, από τότε που μπήκε στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος τον Ιούνιο.

Σας μεταφέρω αυτά τα νέα χωρίς μεταμέλεια”, είπε ο Πέρι για την απόφαση του να αποσυρθεί, τονίζοντας πως είχε “το προνόμιο και την τιμή” να είναι υποψήφιος. Οι ρεπουμπλικάνοι συνυποψήφιοι του επαίνεσαν τον Πέρι μετά την απόσυρση του.

Από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, επικρατέστερος υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα των ρεπουμπλικανών, που νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε χλευάσει τα χοντρά γυαλιά του Πέρι, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter ότι ο Πέρι ήταν “ένας καταπληκτικός τύπος και του εύχομαι τα καλύτερα. Ξέρω ότι θα έχει ένα εξαιρετικό μέλλον”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: