Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Απόψε: Μαίρη Βιδάλη ως Λέλα Καραγιάννη – Μοναδική ερμηνεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 26/01/2018

Το έργο -λόγω της επιτυχίας του- ανεβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά!

|> Σήμερα ανεβαίνει για τρίτη συνεχή χρονιά μία θαυμάσια παράσταση στο «Διάχρονο Θέατρο» (Πυθέου 50-52, Νέος Κόσμος, τηλ: 210-7233.229). Πρόκειται για το έργο «Λέλα Καραγιάννη-Η Μάνα της Αντίστασης», με τη Μαίρη Βιδάλη σε μία συγκλονιστική ερμηνεία – έναν μονόλογο του Γιώργου Α. Χριστοδούλου που είναι εμπνευσμένος από τη ζωή της αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης Λέλας Καραγιάννη.

Για την ιστορία, η ηρωίδα Λέλα Καραγιάννη, ήταν επικεφαλής της αντιστασιακής οργάνωσης «Μπουμπουλίνα» και εκτελέστηκε από τα στρατεύματα Κατοχής για την δράση της, μαζί με αγωνιστές της αντίστασης, στο Δαφνί στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, δηλαδή 34 μέρες πριν την απελευθέρωση της Αθήνας. Έπεσε στα χέρια στης Γκεστάπο τον Ιούλιο του ’44 μαζί με τα πέντε από τα επτά (!) παιδιά της και υπέστη φριχτά βασανιστήρια στα κρατητήρια της οδού Μέρλιν. Όμως η ζωή της ήταν πολυκύμαντη και γεμάτη εκπλήξεις από τα παιδικά της χρόνια. Όλα αυτά, καθιστούν τον μονόλογο, καθηλωτικό με μία αξιόλογη και συναρπαστική ερμηνεία της Μαίρης Βιδάλη.

Το έργο παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, σκηνικά-κοστούμια Χάρη Σεπεντζή, σύνθεση προβολών Κατερίνας Μαντέλη, φωτισμούς Γιώργου Δανεσή και είναι μία παραγωγή του “Διάχρονου Θεάτρου – Μαίρης Βιδάλη”.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: