Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ρεκόρ φεστιβαλικών διοργανώσεων από τους κιθαριστές

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 04/07/2019

Από τις 9 έως τις 11 Ιουλίου διεξάγεται το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στο “Nevros” και είναι η 60ή κατά σειρά διοργάνωση

|> Παγκόσμιο ρεκόρ συχνότητας διοργανώσεων επιτυγχάνει ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών (ΣΕΚ) από το 2013 που ιδρύθηκε, με την 60ή κατά σειρά διοργάνωση, μέσα σε 6 χρόνια. Πρόκειται για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα,  με την συμμετοχή καταξιωμένων κιθαριστών, που αποτελεί πλέον ένα πολιτιστικό θεσμό με διεθνή κιθαριστική φήμη. Ήδη οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις 100 και έπεται συνέχεια…

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί 9-11 Ιουλίου στο ξενοδοχείου Nevros, στο Νεοχώρι στην Λίμνη Πλαστήρα με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο μαέστρος, συνθέτης, κιθαριστής και παιδαγωγός Πέτρος Ρίστας.

Στην εφετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους Κύπριους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό & Γιώργο Χριστοφή, οι σολίστ Στέλιος & Γιώργος Γκόλγκαρης, το κιθαριστικό σύνολο ArtGuitaristas υπό την διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Λαμίας – Guitarodais υπό την διεύθυνση του κιθαριστή Πύρρου Πουλίτσα κ.ά.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών από την ίδρυση του μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει 12 κιθαριστικές διοργανώσεις σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ελλάδας, από την Θράκη μέχρι και την Κρήτη.

Συγκεκριμένα τα Φεστιβάλ Κιθάρας, Θράκης, Μακεδονίας, Ιονίων Νήσων, Καρδίτσας, Βόλου, Αμφίκαιας, Αττικής, “Μπλόκου Κοκκινιάς”, Πειραιά, Πελοποννήσου, Κρήτης και την Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.

Ευτυχής σύμπτωση ότι η πρώτη διοργάνωση του Συλλόγου το καλοκαίρι του 2013, ήταν τότε το 1ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας. Το ίδιο Φεστιβάλ εφέτος γίνεται η 60η διοργάνωση.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο “Τύπος Πειραιώς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: