Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Την Παρασκευή αρχίζει το Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 15/02/2017

Για τρεις ημέρες το Ναύπλιο θα φιλοξενεί κιθαριστές παγκοσμίου φήμης

Το μεγαλύτερο κιθαριστικό φεστιβάλ, που έγινε ποτέ στην Πελοπόννησο, διεξάγεται και φέτος 17 με 19 Φεβρουαρίου, στο ιστορικό Ναύπλιο. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και την υποστήριξη του δήμου Ναυπλιέων.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο διεθνούς φήμης σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Μιχάλης Σουρβίνος.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ, είναι το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης – Βασίλης Μαστοράκης), ενώ συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 35 κορυφαίοι σολίστ και παιδαγωγοί της κιθάρας, όπως ο Άγγελος Μπότσης, ο Ρόλαντ Χόφμαν από την Γερμανία, ο Χριστόδουλος Μπενετάτος και η Κατερίνα Καρυώτη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ, αποτελεί η πρώτη συμμετοχή της Κιθαριστικής Ορχήστρας Πελοποννήσου, υπό την διεύθυνση του Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου και σολίστ τους Στέλιο Γκόλγκαρη – Μιχάλη Σουρβίνο (φωτό), καθώς και η εμφάνιση της περίφημης Santa Barbara Guitar Orchestra, υπό την διεύθυνση του σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αλέξανδρου Παπαρίζου.

Οι βραδινές συναυλίες και οι διαγωνισμοί του Φεστιβάλ, θα δοθούν στην υπέροχη αίθουσα του Βουλευτικού. Οι δε μεσημεριανές συναυλίες, τα σεμινάρια και οι εκθέσεις κιθάρας, θα γίνουν στο Ωδείο Ναυπλίου.

Απάντηση