Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Μελωδίες από εκατό κιθάρες απόψε στη Λίμνη Πλαστήρα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 09/07/2019

Αρχίζει στο ξενοδοχείο ‘Nevros’ το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, με τη συμμετοχή δεκάδων βιρτουόζων κιθαριστών

|> Αρχίζει σήμερα Τρίτη 9 Ιουλίου το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας στην Λίμνη Πλαστήρα,  με την συμμετοχή διεθνούς φήμης κιθαριστών. Είναι η 60ή Διοργάνωση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, από το 2013 που ιδρύθηκε και αποτελεί πλέον ένα πολιτιστικό θεσμό με παγκόσμια κιθαριστική καταξίωση. Οι δε συμμετοχές σπουδαστών κιθάρας που θα παρακολουθήσουν το φεστιβάλ, ξεπέρασαν τις εκατό. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο μαέστρος – συνθέτης – κιθαριστής και παιδαγωγός Πέτρος Ρίστας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στην εφετινή διοργάνωση θα εμφανιστούν το περίφημο Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους κορυφαίους Κύπριους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή, οι διεθνούς φήμης σολίστ Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης, το διάσημο μουσικό – κιθαριστικό σύνολο ArtGuitaristas υπό την διεύθυνση του Πέτρου Ρίστα, η Κιθαριστική Ορχήστρα Λαμίας – Guitarodais υπό την διεύθυνση του κιθαριστή Πύρρου Πουλίτσα κ.ά.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (σεμινάρια, διαγωνισμοί, διαλέξεις και συναυλίες) θα διεξαχθούν στους χώρους του ξενοδοχείου “Nevros”, στο Νεοχώρι της Λίμνης Πλαστήρα, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

> Χορηγός επικοινωνίας ο “Τύπος Πειραιώς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: