Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εξισλαμισμός ή θάνατος για τους κάτοικους του μαρτυρικού Αφρίν, από Τούρκους και τζιχαντιστές

ΚΟΣΜΟΣ στις 15/05/2018

Ανάρτηση του Gatestone Institute

|> Οι αντάρτικες ομάδες στο Αφρίν της Συρίας υποχρεώνουν θρησκευτικές μειονότητες της περιοχής να ασπαστούν το Ισλάμ. Αυτό προκύπτει από άρθρο του Κούρδου συριακής καταγωγής δημοσιογράφου, Sirwan Kanjo, στην ιστοσελίδα τού αμερικανικού think-tank Gatestone Institute που εδρεύει στην Ουάσιγκτον.Το Αφρίν που βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας, είναι υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA) από τα μέσα Μαρτίου, μετά από εισβολή στην περιοχή που ξεκίνησε τον Ιανουάριο.

Οι μειονότητες των Χριστιανών, των Γιαζίντι και των Αλεβιτών, υποχρεώθηκαν να ασπαστούν το Ισλάμ, ενώ ναοί των Γιαζίντι καταστράφηκαν και γυναίκες εξαναγκάστηκαν να τηρούν τους αυστηρούς κώδικες της μουσουλμανικής ενδυμασίας.

Ταυτόχρονα, η Τουρκία άρχισε μια εκστρατεία για την εκτόπιση των Κούρδων και των θρησκευτικών μειονοτήτων από την περιοχή και την αντικατάστασή τους με τους Σουνίτες του Τουρκμενιστάν και τις αραβικές οικογένειες.

Τέλος, ο Sirwan Kanjo υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι και οι τζιχαντιστές σύμμαχοί τους από τον ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) συζητούν την επισημοποίηση της εφαρμογής του νόμου της ισλαμικής σαρίας στο Αφρίν.

> Πηγή: pentapostagma.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: