Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Α. Ανδριανόπουλος: “Η οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ”

ΚΟΣΜΟΣ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 05/05/2015

Τις άγνωστες πτυχές του ισλαμισμού, με τα προβλήματα που προκαλεί ο θρησκευτικός φανατισμός, πραγματεύεται το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου με τίτλο “Η οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ“, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Επίκεντρο“.
Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, παραθέτει ερωτήματα και σκέψεις για το ριζοσπαστικό ισλάμ και σημειώνει ότι οι μετριοπαθείς χάνονται, μέσα στον ορυμαγδό των ακραίων φωνών. Και αναρωτιέται: Η λύση είναι η αντιπαράθεση και η τελική σύγκρουση;
Χθες Δευτέρα 4/5 το απόγευμα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Ανδρέα Ανδριανόπουλου, στον χώρο του  πειραϊκού βιβλιοπωλείου “Αιγηίς“.

adianop vivlio

Στη παρουσίαση συμμετείχαν ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο πρώην υπουργός και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κων. Αρβανιτόπουλος, ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Αστέρης Χουλιάρας και συντονιστής ήταν ο δημοσιογράφος Νότης Ανανιάδης.

Στην ομιλία του ο Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων είπε:

«Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου «Η Οργή του Ισλάμ και οι φανατικοί της Τζιχάντ» εκδίδεται σε μια περίοδο κατά την οποία η διεθνής κοινή γνώμη συγκλονίζεται καθημερινά από τις βιαιότητες των ακραίων ισλαμιστών, οι οποίοι δρουν πέρα από κάθε λογική και προκαλούν αποτροπιασμό με τις πράξεις τους.
adrianopoulos orgh-islamΑπό τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γινόμαστε μάρτυρες μιας απίστευτης βαρβαρότητας από την πλευρά των φανατικών ισλαμιστών, οι οποίοι χωρίς κανέναν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και ύπαρξη, δημιουργούν ένα εφιαλτικό περιβάλλον ανασφάλειας. Είναι αλήθεια πως ένα κύμα φόβου πλανάται στην υφήλιο, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι ο ακραίος αυτός φανατισμός είναι παράλογος. Και στον παραλογισμό είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντήσεις με επιχειρήματα και να αντιδράσεις.
Ενώ οι αποτροπιαστικές εικόνες από τη Μέση Ανατολή είναι καθημερινό θέμα στα δελτία ειδήσεων εδώ και αρκετούς μήνες και ενώ γίνονται αναλύσεις επί αναλύσεων, λίγοι έχουν καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει, από πού προέρχεται όλο αυτό το μίσος και τι επιδιώκουν οι φανατικοί του Ισλάμ. Το νέο βιβλίο του Ανδρέα Ανδριανόπουλου έρχεται να φωτίσει μέσα από μια σειρά κειμένων όλες τις πτυχές του θέματος, τις πραγματικές διαστάσεις του θρησκευτικού φανατισμού.
Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος δεν ασχολήθηκε με το θέμα, τώρα, λόγω επικαιρότητας. Εδώ και πολλά χρόνια αρθρογραφεί για το θέμα του ακραίου ισλαμισμού και εκδίδει βιβλία. Έχει μεγάλη γνώση σε θέματα διεθνούς πολιτικής, στα θέματα της Μέσης Ανατολής και του Ισλάμ. Εδώ και περίπου 25 χρόνια ισχυρίζεται ότι το θέμα υφίσταται και αφορά και την Ελλάδα. Είναι ένας σύγχρονος φιλόσοφος, γνωστός για τις φιλελεύθερες απόψεις του, ο οποίος δεν διστάζει να εκφράσει την πεποίθηση του, ότι ακόμα και το μεταναστευτικό, το οποίο έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες τις νότιας Ευρώπης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί, θα πρέπει να αναλυθεί και από τη σκοπιά των ακραίων ισλαμικών επιδιώξεων.
Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, είναι σίγουρο ότι θα γίνουμε σοφότεροι, θα εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας και τελικά θα αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα του θέματος και το μέγεθος του προβλήματος. Όλο αυτό το μίσος στην περιοχή, στο όνομα ενός ιερού πολέμου δεν είναι τωρινό θέμα. Τώρα είναι ο ISIS, παλαιότερα ήταν οι Ταλιμπάν και ακόμα παλαιότερα, άλλες ομάδες, οι οποίες υποκινούμενες από το μίσος του θρησκευτικού φανατισμού προκαλούσαν αποτρόπαιες ενέργειες, ακατανόητες, κυρίως στον δυτικό κόσμο. Αυτόν τον παραλογισμό επιχειρεί να φωτίσει στο βιβλίο του ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, με σαφή και κατανοητό λόγο, όπως πάντα πράττει, προκειμένου να αποτυπώσει όλες τις πτυχές του θέματος, ιστορικές, θρησκευτικές, γεωστρατηγικές και πολιτικές.
Πιστεύω ότι είναι ένα βιβλίο, το οποίο πρέπει να το διαβάσουν όλοι, προκειμένου να αποκτήσουν μια σφαιρική άποψη πάνω στο θέμα του ακραίου ισλαμισμού, τους στόχους και τις επιδιώξεις του».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: