Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Βουλή τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας  

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 09/02/2019

Βραβεύτηκαν σε εκδήλωση μαθητές και μαθήτριες που συμμετείχαν σε διαγωνισμό

|> Σε μια ειδική εκδήλωση για την σημερινή (9η Φεβρουαρίου) Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Βουλή των Ελλήνων και η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του υπουργείου Εξωτερικών, βράβευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετείχαν με τα παραμύθια τους και διακρίθηκαν στον διαγωνισμό με τίτλο «Η ελληνική γλώσσα είναι ψυχή, η ψυχή του πολιτισμού».

Πρόκειται για μαθητές της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, οι οποίοι τιμήθηκαν με το 1ο βραβείο, για μαθητές του Α΄ Γυμνασίου Oakleigh Grammar της Μελβούρνης που τιμήθηκαν με το 2ο βραβείο και μαθητές της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τ.Ε.Γ Βελιγραδίου και της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου της Κύπρου που τιμήθηκαν με το 3ο βραβείο.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρης Σεβαστάκης, ο αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής Σάββας Αναστασιάδης και η Χρυσούλα Κατσαβριά, μέλος της Επιτροπής,  ο αν. γενικός διευθυντής της γ.γ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου Βασιλική Νίκα και ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής κ. Σπυρίδων Σιάκας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κατά την εκδήλωση, έγινε ιδιαίτερη μνεία στην ειδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων μέσω της οποίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στο εισαγωγικό σημείωμα της έκδοσης «η Βουλή υποστηρίζει έμπρακτα την προσπάθεια του Υπουργείου Εξωτερικών για την εκμάθηση, διατήρηση και διεύρυνση της γνώσης της ελληνικής γλώσσας στον απόδημο ελληνισμό, έτσι ώστε να παραμείνει ζωντανή και στις επόμενες γενιές».

Το βιβλίο αυτό, περιλαμβάνει τα παραμύθια που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό και έγραψαν παιδιά από την Αιθιοπία, την Αυστραλία, την Γαλλία, την Γερμανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κύπρο, το Λίβανο, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Ρωσία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Στη συνέχεια προβλήθηκαν και οι ταινίες animation μικρού μήκους των φοιτητών του Τμήματος Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που βασίστηκαν σε τρία από τα κείμενα των παραμυθιών τα οποία ήταν συμμετοχές στον διαγωνισμό.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: