Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βραβεύτηκε από την Βουλή η εγγονή του Παύλου Μελά

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 17/10/2020

Έχει δωρίσει την οικία τού ήρωα μακεδονομάχου στην Κηφισιά στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης

|> Στην τελετή αποκατάστασης της οικίας του πρωτεργάτη του Μακεδονικού Αγώνα, Παύλου Μελά, στην Κηφισιά, παρέστη ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας. Η τελετή πραγματοποιήθηκε κατά την επέτειο των 116 χρόνων από τον θάνατο του ήρωα ανθυπολοχαγού, που έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα σε ηλικία μόλις 34 χρόνων, στις 13 Οκτωβρίου του 1904.

Η οικία αναστηλώθηκε και αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή από το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, στο οποίο την παραχώρησε η εγγονή του Παύλου Μελά, Ναταλία Ιωαννίδη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το ανακαινισμένο ιστορικό κτήριο παραδόθηκε στην υπηρεσία του έθνους και του λαού, για να λειτουργήσει ως ένα μνημείο της σύγχρονης Ιστορίας, ώστε οι νεότερες γενιές να μάθουν ποιος ήταν ο Παύλος Μελάς, ο αγωνιστής και οραματιστής που άφησε τα πάντα πίσω του για να πολεμήσει για την απελευθέρωση της Μακεδονίας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επέδωσε τιμητική πλακέτα και έπαινο «αξίας και τιμής» στην κυρία Ιωαννίδη ως συμβολική βράβευση για τη δωρεά της Οικίας Μελά στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, τον Φεβρουάριο του 2020.

Απάντηση