Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ατζολετάκη: Βιρτουόζος και “τζενέρικος” ηθοποιός ο Κάλλοου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/02/2017

Ευμενέστατη παρέμβαση της πρωταγωνίστριας, για το “Μπλοκ Ιχνογραφίας”

Τ/Π |> Ο Χρήστος Κάλλοου, επιστρέφοντας από το Εθνικό Θέατρο του Λονδίνου, πέρασε το κατώφλι της θεατρικής Αθήνας δειλά-δειλά, παρουσιάζοντας ένα έργο “αντιεμπορικό”, αλλά σαφέστατα ποιοτικό. Είναι το “Μπλοκ Ιχνογραφίας” του Κώστα Καρτελιά, που αυτόν τον καιρό παρουσιάζεται κάθε Τρίτη στο θέατρο “Λύχνος” (Ι. Οδός και Χαλικιδικής – Γκάζι).

Όμως η “είδηση” δεν είναι αυτή, διότι αρκετά θετικά σχόλια και καλές κριτικές έχουν γραφτεί για την παράσταση. Η “είδηση” είναι ότι ο Χρήστος Κάλλοου “εισπράττει” ευμενείς κριτικές και από συναδέλφους του, όπως αυτή της Γωγώς Ατζολετάκη, που είδε την παράσταση και γράφει:

Τι γλυκιά παράσταση… Τι βελούδινη συγκίνηση που μας χάρισε… αυτό το ΜΠΛΟΚ ΙΧΝΟΓΡΑΦΙΑΣ του Κώστα Καρτελιά στο θέατρο ΛΥΧΝΟΣ…
Ένας Άντρας ζωγραφίζει τη ζωή του. Τα χρόνια της αφέλειας και του παιχνιδιού, τον Έρωτα, τον πατέρα του, τη μάνα μου, και την ΕΛΛΑΔΑ… Μια στέρεη και αξεπέραστη ιδεολογία (γιατί η Ελλάδα δεν είναι μια απλή χώρα στο χάρτη, η Ελλάδα είναι ΙΔΕΑ !)… μέχρι που θα τον βρει το ΜΕΓΑ ΚΑΚΟ, που θα τον οδηγήσει στο Τέλος!
Ο Χρήστος Κάλλοου είναι ο Άντρας. Και αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πόσο βιρτουόζος ηθοποιός είναι. Και όχι μόνο… Είναι αυτό που λέγανε οι παλιοί θεατρίνοι : Τζενέρικος ηθοποιός ! Κινείται, τραγουδά, παθιάζεται… και απογειώνεται υποκριτικά στην απόδοση της “παραπληγικής” του κατάστασης.
Μαζί του επί σκηνής – εύθραυστη μινιατούρα- η Πολωνικής καταγωγής Ιουστίνα Μάτσιασεκ (εκτός των άλλων) μας ταξίδεψε με το βιολί της.
Η ευρηματική σκηνοθεσία είναι της Άννας Σωτρίνη, η μουσική του Μιχάλη Γρηγορίου, και τα άψογα videos του Ευάγγελου Κάλλοου.
Τα καλά πράγματα πρέπει να λέγονται!

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: