Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διάσημοι κιθαριστές απόψε στη συναυλία της Νίκαιας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/06/2019

Δίνεται στο Κηποθέατρο στις 8:30 από την Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη

|> Με τους καταξιωμένους κιθαρίστες σολίστ Στέλιο  Γκόλγκαρη, Αντώνη Μυτακίδη, Γιώργο Γκόλγκαρη και κάτω από την μπαγκέτα τού Αλέξανδρου Χαλάψη, θα δώσει τη συναυλία της απόψε (Παρασκευή 14/6) η  Συμφωνική Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Ρέντη στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

Μαζί τους θα συμπράξουν ο σολίστ του βιολιού Στέφανος Μήλας, ο τραγουδιστής Δημήτρης Λογαράς και οι νεαροί σπουδαστές κιθάρας Ανέστης Κέντζογλου και Δήμητρα Πράπα.

Σημειώνεται ότι η  Κιθαριστική Ορχήστρα Νίκαιας αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη. Συμφωνικές Ορχήστρες που τον πυρήνα τους αποτελούν οι σπουδαστές των Ωδείων, διαθέτουν ελάχιστα Ωδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η Ορχήστρα  συστήθηκε το 2011, με την καλλιτεχνική διεύθυνση του Στέλιου  Γκόλγκαρη. Διευθυντής της Ορχήστρας, είναι ο φημισμένος βιολιστής και καθηγητής του Ωδείου, Αλέξανδρος Χαλάψης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πάρα πολλές συναυλίες, με ρεπερτόρια υψηλοτάτου επιπέδου, μεγάλων κλασικών συνθετών, σύγχρονων μουσικών δημιουργών αλλά και σημαντικών ενορχηστρωτών.

Μεταξύ άλλων ενορχηστρώσεις ειδικά για την ορχήστρα, έχουν κάνει οι κορυφαίοι ενορχηστρωτές Κώστας  Γανωσέλης και Γιάννης Σαμπροβαλάκης.

Ως σολίστ στις συναυλίες της ορχήστρας, έχουν εμφανισθεί οι Λάκης Χαλκιάς, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Μαστοράκης, Βανέσσα Καλκάνη, Αντώνης Μυτακίδης και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Η συναυλία θα αρχίσει στις 20:30, με ελεύθερη είσοδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: